Banja Luka
Foto: Printscreen/Alo online ba

 

Uviđaj na licu mesta nesreče obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Topić Bojan, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka.

 Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere kao i veštačenja na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a biće naložena i obdukcija nastradalosobe koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske-  navode iz OJT Banjaluka.

Banja Luka

Alo online ba

 

 

Nesreća se dogodila sinoć oko 18.40 časova u Bulevaru vojvode Petra Bojovića na Istočnom tranzitu kada je na pešaka naleteo automobil pežo. Saobraćaj je bio obustavljen od Audi centra ka Rebrovačkom mostu. Očevici koji su se tu zatekli ispričali su da je udar bio veoma jak i da je odjeknuo skoro kao bomba.

Milana je prošle godine bila dobitnik Svetosavske nagrade, a roditeljima učenika u pomenutoj banjalučkoj školi javljeno je da danas u ovoj obrazovnoj ustanovi neće biti nastave zbog tragedije.

Banja Luka

Alo online ba

 

 

Povodom dobijanja Svetosavske nagrade, na sajtu škole u kojoj je radila više od dve decenije, istakli su da je Milana ostvarena kao profesionalac na brojnim poljima, te da u svom pozivu koji iskreno voli unosi neophodne i poželjne promene.

"Izuzetnim formalnim, ali i zavidnim neformalnim obrazovanjem, Milana svakim danom ide sigurnim koracima ka svojoj profesionalnoj celovitosti i zrelosti. Kako upiše novu generaciju, Milana svakom učeniku prilazi sa posebnom pažnjom. Svaki učenik je za nju posebna priča koju pažljivo prati, podržava, pomaže, vodi… Kroz razne aktivnosti uticala je na razvoj poželjnih vrednosti kod učenika, na njihovu samostalnost, samopouzdanje, osmehe", navodi se na sajtu škole.

Banja Luka

Alo online ba

 

 

Dodali su da je veoma teško celokupan Milanin rad, zalaganje i doprinos vaspitno-obrazovnom radu preneti na papir.

"To postiže, gradeći od prvog dana, korak po korak, lepu priču u kojoj su glavni akteri učenici, njihovi roditelji i nastavnici, koristeći raznovrsne metode, pristupe, metodologije ili jednostavno rečeno, pedagoški i humani pristup. Hvala Milani u ime svakog njenog učenika, kolege, roditelja, škole, za svaki osmeh, dobijenu bitku, samopouzdanje svakog deteta, za sreću i radost, jednakost, za svaku prevaziđenu prepreku", zahvalili su se ovim rečima Milani prošle godine u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Jezivi prizori i danas svedoče o nesreći koja je sinoć potresla Banjaluku.

Na Rebrovačkom mostu jutros su se okupile Milanine kolege, ali i brojni građani koji pale svijeće za tragično nastradalu pedagogicu.

Reporter portala aloonline.ba kaže da je sablasna tišina na mjestu nesreće. Čak i vozači koji prolaze ovom dionicom puta danas voze sporije nego ikada

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading