pretučen
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Zoranov sin Nemanja Nedeljković u ispovesti za Alo! tvrdi da je njegov otac kobnog dana, 25. aprila 2023. godine, otišao da obiđe renoviranje svoje kuće u Ulici Milice Rakić na Zvezdari, kao što je radio od marta 2023. kada je i započeo renoviranje. Ugledao je oca i majku optuženog koji su se vratili iz kupovine i unosili stvari u kuću. Hteo je sa njima da porazgovara oko pomeranja ograde jer su mesec dana ranije zauzeli deo zemljišta koji je pripao mom ocu na korišćenje posle kupovine kuće. Oko 10 minuta je najnormalnije razgovarao sa ocem, majkom i optuženim nakon čega ga je Nikola Š. krvnički pretukao.

pretučen

Krvava odeća pretučenog Foto:privatna arhiva

 Ovaj slučaj je postao medijski interesantan jer je optuženi za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, učinjenim namah, pušten na slobodu posle 48 sati provedenih u policiji, kao i zbog šestomesečnog prepucavanja Višeg javnog tužilaštva i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i međusobnog prebacivanja nadležnosti. Suđenje je na kraju zakazano u Prvom osnovnom sudu u Beogradu gde će mu se umesto nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom suditi za blaži oblik tog krivičnog dela, učinjenog namah, navodno u stanju velike razdraženosti i straha za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Prema rečima Zoranovog sina, među dokazima protiv Nikole Š. nalazi se i snimak koji su zabeležile kamere sa obližnje komšijske  kuće.

pretučen

Nemanja Nedeljković Foto: privatna arhiva

- U jednom momentu se vidi kako Nikola Š. otvara kolsku kapiju i unosi se mom ocu u lice. Moj otac je hteo da ga odgurne, vidi se kako kreće rukom ka njegovim grudima, ali ga nije ni dotakao. Tada ga Nikola hvata za ruku, udara mu aperkat i baca ga na zemlju. Posle toga se jasno vide dva mučka udarca nogom u glavu. Utvrđeno je da mu je pukla lobanja, tačnije da mu je polomljena čeona kost koja je najtvrđa na glavi. To se sve dogodilo na trotoaru, što dokazuje da moj otac nije bio na njihovom posedu, kako su oni rekli - kaže Nemanja Nedeljković, i ističe da je za rasvetljavanje celog događaja najvažniji deo snimka koji je raskrinkao optuženog Nikolu.

Niko od prolaznika nije pritrčao u pomoć krvavom Zoranu 

 

Zoran Nedeljković se, prema rečima njegovog sina, srušio na zemlju 150 metara od mesta napada.

- Moj otac se naslanjao na automobile, jer su mu oči bile krvave i otečene od udaraca i nije mogao ništa da vidi. Prolazila je kolona vozila pored njega, ali niko nije hteo da stane niti da mu pritrči u pomoć. Pao je posle pređenih 150 metara. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu, ali ne znamo ko je zvao lekare, verovatno neko od očevidaca. To smo zaključili kasnije na osnovu komentara na našem sajtu Pravda za Zorana, jer je neko od pratilaca napisao: „Bilo je jezivo videti čoveka kako sav krvav ide ulicom“.

pretučen

Zoran sa decom Foto: privatna arhiva

 

- Posle dva jasna udarca nogom u predelu glave, od šipražja se ne vidi na koji način Nikola udara mog oca, ali se uočava kako zamahuje nogom u predelu Zoranove glave, i kako noge mog oca više puta odskaču od zemlje. Posle premlaćivanja, Nikola je samog sebe udario više puta pesnicom u glavu, a onda je izjavio da mu je te povrede navodno naneo moj otac. Tvrdio je da je napao mog oca navodno zbog velike razdraženosti i straha. Dok je Nikola samog sebe udarao u glavu, pored je stajao njegov otac. Na snimku ne može ništa da se čuje, ali se po pokretima može zaključi da ga je otac zaustavio u tom samopovređivanju. Najzanimljivije je da je Nikola izjavio da je „samo ošamario mog oca“, kao i da je „Zorana napao neko drugi, a ne on“. Mom ocu je glava bila skroz izobličena, a doktor mi je rekao „da ne zna kako je uopšte ostao živ posle svih silnih udaraca“ - prepričava Nemanja.

- Događaj su snimile kamere na obližnjoj kući. Policija je regularno dobila taj snimak. Naš punomoćnik Radiša Roskić, penzionisani načelnik BIA, dobio je tek šest meseci posle smrti mog oca snimak, kao i obdukcioni nalaz, dok su okrivljeni Nikola Š. i njegov advokat Olgica Batić mnogo ranije imali video-zapis na raspolaganju - kaže Nemanja, i objašnjava kako je došlo do problema.

- Reč je o zemljištu od 50 ari čiji je vlasnik bio jedan Mirijevac. On ga je dao u zakup „Trudbeniku“, koji je svojim radnicima tu postavio montažne kuće. Moj otac je kupio tu kuću od naslednica svog pokojnog druga. Porodica optuženog je verovatno bila ljuta zbog toga, pa su sklonili deo ograde i ušli na naš plac - navodi sin pokojnog Zorana, i otkriva da je Nikola Š. posle nemilog događaja prodao stan u Beogradu i da sada živi na periferiji grada.

Početak glavnog pretresa zakazan je za 13. maj.

Roštiljali na mestu zločina

Nemanja Nedeljković tvrdi da optuženi i njegova porodica nisu pokazali ni trunku ljudskosti.

- Dok je moj otac bio u bolnici, oni su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo. Roštiljali su na mestu zločina i na taj način nas izazivali. Nekoliko puta su me prijavljivali policiji bez ikakvog razloga, a vrhunac je bio mesec dana posle smrti mog oca, kada su pravili svadbu - ogorčeno kaže Nemanja Nedeljković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading