Uništavanje bombe u Nišu
Foto: Tanjug/Foto: MUP Srbije

Čaušić je rekao da je evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić uspešno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge, najrazličnije faze ove akcije, neutralizaciju bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbednu lokaciju, gde će biti uništena. Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena, saopštio je MUP.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je naveo da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je reč o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Uništavanje bombe u Nišu

Foto: MUP Srbije

 

 

Čaušić je dodao da u akciji koja je počela jutros u 8.10 sati učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša. Istakavši da je reč o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Srbije, Čaušić je rekao da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom, uz zatvorene ulice na trasi kojom će se prevoziti, biti premeštena na bezbednu lokaciju van grada Niša, gde će biti uništena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading