SASLUŠANI DOKTOR I KOZMETIČAR KOJI SU UNAKAZILI ŽENU Otišla na tretman, unakazili joj nogu
Foto: Tanjug

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su kozmetičar M. Ž. i lekar opšte prakse D. O. zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji „Beomedikus Beograd“ koji su uhapšeni zbog sumnje da su prilikom nestručne intervencije naneli teške telesne povrede pacijentkinji saslušani su u tužilaštvu, posle čega je predloženo da im bude određen pritvor.

- Ž. M. je izneo odbranu ali po savetu izabranog branioca nije želeo da odgovara na pitanja tužioca, dok je doktor D. O. iskorisito zakonsko pravo i branio se ćutanjem - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U odnosu na oba osumnjičena, kako se dodaje, sudiji za prethodni postupak je stavljen predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, s obzirom da je osumnjičeni kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo s obzirom da su krivično delo izvršili u toku obavljanje svoje redovne delatnosti.

- Tužilaštvo će u daljem toku postupak ispitati svedoke najpre oštećenu A.I. zatim doktorku M.K. koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije kao i doktora Instituta sa Banjice koji je vršio hiruršku operaciju stopala sa transplantacijom kože te će preduzeti medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje, a zahtev za inspekcijski nadzor je već podnet nadležnoj inspekciji - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, posle rutinske intervencije na privatnoj klinici, A. T. je zadobila teške telesne povrede zbog kojih je morala na hiruršku intervenciju stopala.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading