Zoran Marjanović
Foto: Alo/Vladimir Marković

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, biće nastavljeno sutra u Višem sudu u Beogradu.

Prema ranijim najavama, u sudnici bi trebalo da se pojavi sada penzionisani policajac Boris Pucić, koji je prvi primio poziv o nestanku pevačice, ali i troje bliskih članova porodice Marjanović.

Na prethodnom ročištu, prošlog meseca, Marjanović se izjasnio da nije kriv. On je ostao pri kompletnoj odbrani, koju je izneo na prethodnom suđenju, kada je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora. Ovakvu presudu, kojom nisu pruženi dokazi za njegovu krivicu, međutim, oborio je Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Apelacija je zaključila da tokom tog sudskog postupka, kojim je predsedavala sudija Jelena Škulić, pored ostalog, nije utvrđeno činjenično stanje. Pored toga, osporeni su delovi prvostepene presude, napisane na skoro 800 strana, u kojoj se osporavaju određeni rezultati veštačenja, koji su išli Marjanoviću u prilog, a nisu naložena nova.

Tako se, pored ostalog, u pomenutoj presudi navodi da je jedan od najpoznatijih srpskih obducenata Zoran Stanković, koji je u međuvremenu preminuo, pogrešio u svom nalazu, dok je za prof. dr Dušana Keckarevića napisano da nije stručan da iznosi određeno mišljenje. Takođe, što je zaprepastilo stručnu javnost, Marjanoviću je zamereno što sam nije poveo istragu o nestanku i ubistvu supruge.

Od prvostepenog suda Apelacija je zatražila i odgovore na pitanja o krvavim mrljama na zadnjem sedištu pevačicinog "mercedesa", ali i tačan opis događaja, koji su prethodili pre i posle nestanka i ubistva Jelene Marjanović. Oružje, odnosno oruđe, kojim je usmrćena mlada žena nikada nije pronađeno. Utvrđeno je da je ubijena sa osam udaraca u potiljak.

Na sebi je imala i odbrambene rane, a kao mesto zločina označen je kanal u podnožju nasipa Crvenka. U njenim plućima je pronađena voda i trunčice biljaka iz kanala, što je patologe navelo na zaključak da je bila živa nekoliko sekundi pošto je zadobila smrtonosne udarce.

Predlažu Janu za svedoka

MI ostajemo pri svim iznetim dokazima kada je reč o našem klijentu, jer oni svi idu u prilog njegove nevinosti - kaže, za "Novosti", advokat Stefan jokić, jedan od četvorice branilaca Zorana Marjanovića.

- Naš jedini predlog biće da se kao svedok sasluša Jelenina i Zoranova ćerka Jana, koja je sa njima bila na nasipu neposredno pre ubistva, a koja je davala iskaz i u tužilaštvu.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading