Zoran Marjanović
Foto: Alo/Alo!/M.Jošida

Hiljade novinskih naslova, različite proverene i neproverene informacije i maratonsko suđenje njenom suprugu Zoranu koje je juče ponovo počelo, obeležili su ovo ubistvo.

U Višem sudu u Beogradu juče je počelo ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio suprugu na nasipu u beogradskom naselju Borča.

Marjanović, koji je trebalo da iznosi odbranu pred novim Sudskim većem, ostao je pri ranije iznetoj odbrani u prethodnom procesu - da je sve već više puta detaljno ispričao, i da sada, prema savetu svojih advokata, ne želi da odgovara ni na pitanja tužioca, ni na pitanja suda.

"Sve što sam rekao do sada je istina", rekao je Marjanović.

Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak, dotakao se najpre istrage ovog slučaja, a potom i okrivljenog Zorana Marjanovića.

- Sve je urađeno u ambijentu koji nam je to dozvolio. Dakle, tu nemamo direktne dokaze, ali imamo mnogo indirektnih dokaza koji su za optužnicu koja je doneta, za sudiju, bili dovoljni da se donese jedna okrivljujuća presuda. Dakle, tu nije uvek sve jasno kad su ovakvi zločini u pitanju, nisu sve stvari do kraja jasne. Ponekad i kamere kada snimaju, pa je to nedovoljno. A kamo li u ovakvoj situaciji? Dakle, sudije jesu tu gde jesu zbog toga što im je dozvoljeno da imaju svoje uverenje za neku situaciju, za nešto da opredele, da li se desilo ili nije i ko je kriv. To je njihov, pre svega moralni zadatak, a onda i u nekakvoj funkciji - rekao je Božić i dodao:

- Zoran Marjanović se brani ćutanjem. Meni to govori da je on zapravo opasnost po odbranu ako bude nastavio da priča. Ne znam ja šta bi on rekao, ali očigledno njegovi odgovori izlaze iz ambijenta koji advokataima odgovara. Nema odgovoranja na pitanja. Tačno je da je odgovorio na 250 pitanja, ali proces traje već koliko dugo. Znači ima još dosta stvari na koje nije dao odgovor. Na primer pitanje koje mu je sudija juče postavila "gde su bili njegovi", on nije dao odgovor. Ništa ga spektakularno nije pitala, ali on ne daje odgovor.

Alo.rs/Kur.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading