Danka Ilić
Foto: Alo/Printscreen/društvene mreže

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, glavnoosumnjičeni je za ubistvo Danke Ilić (2), a njegov otac Rade (73) i sada pokojni brat Dalibor (40) sumnjiče se da su mu pomogli da sakrije telo devojčice! Brojne nelogičnosti u njihovim iskazima gde se nalazi devojčica stvorile su sumnju da se Dankino telo ni ne nalazi na teritoriji opštine Bor, upozoravaju stručnjaci.

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju, a prošle nedelje Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena! Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne seća“ ili „ne zna“ gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije, gde telo na kraju nije ni pronađeno.

Marko Nicovic

Printscreen

 

Bivši načelnik policije grada Beograda Marko Nicović kaže da osumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić koriste dobro osmišljene metode i policiju vode na 20 različitih lokacija da bi im navodno pokazali gde su bacili telo devojčice samo da bi na taj način kupili vreme.

On ističe da su osumnjičeni za ubistvo devojčice imali dosta vremena da telo prebace na neko dalje mesto i dodaje da smrt jednog uhapšenog, koji je bio osumnjičen za pomaganje u premeštanju tela, dodatno komplikuje istragu.

- Osumnjičeni su mogli da odnesu telo skroz na drugi kraj države, recimo čak u Suboticu, a potom da kažu policiji da su ga navodno sakrili u okolini Banjskog Polja. Imali su dovoljno vremena, jer su bili 10 dana na slobodi tako da su telo mogli da odnesu i u drugu državu ili da komade razbacaju na različita mesta u krugu od oko 200-300 kilometara od Bora. Dok policiju vode na 20 različitih lokacija u okolini Banjskog Polja, Zlota i sela Luka osumnjičeni pokušavaju da dobiju na vremenu - kaže za Alo! Nicović i dodaje:

- Uvek je lakše raditi sa dvojicom osumnjičenih nego sa jednim. Ukoliko se jadan zatvori, ne može ništa da se uradi. Međutim, uz pomoć iskustva i policijskih trikova dvojica osumnjičenih mogu da se okrenu jedan protiv drugog i tako da se izvuče priznanje koje su u početku odbijali da daju - navodi Nicović, koji je se po odlasku iz policije brzo dokazao kao uspešan advokat.

selo zlot

Foto: Dejan Briza

 

Prema njegovim rečima, mnogo je lakše sprovesti istragu u manjim mestima nego u velikom gradu.

- Prema snimcima kamera za video-nadzor kroz Banjsko Polje je na dan Dankinog nestanka, 26. marta, prošlo ukupno 17 automobila. Nije to Terazijski tunel kroz koji u kratkom roku prođe 500 automobila tako da to olakšava istragu. Koliko je značajan podatak o automobilima koji su prošli ulicom u kojoj je Danka najverovatnije oborena automobilom, toliko su od značaja i podaci o vozilima koji su tokom celog dana prošli kroz selo jer su osumnjičeni mogli za kratko vreme da promene nekoliko automobila da bi zametnuli trag - kaže nekadašnji načelnik beogradske policije Marko Nicović.

Do zaključenja ovog broja tragalo se za nesrećnom devojčicom, koja je brutalno ubijena, a zatim njeno telo sakriveno na zasad nepoznatu lokaciju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading