Danka Ilić
Foto: Alo/Dejan Briza

Pretraga Zlotske reke

Državni sekretar MUP Željko Brkić oglasio se jutros i rekao gde je fokusirana današnja pretraga.

- Mi smo pretrage terena usmerili na one lokacije za koje su nam osumnjičeni rekli da su tamo ostavili telo Danke Ilić. Za sada pregledavamo korito Zlotske reke - rekao je za "TV Pink" Željko Brkić.

Policija češlja teren oko sela Zlot

Policija nastavlja danas potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona.

U tom kraju ima mnogo rupa i jama, koje mogu da posluže za skrivanje tela, a juče je počela pretraga rupe duboke 70 metara.

Potrebno je da pretragu rade specijalistički timovi, alpinisti, speleolozi, da ne bi neko drugi došao u opasnost.

Pretraga će se, kako se pretpostavlja, bazirati na selo Zlot i okolinu, jer postoji mnogo mesta za skrivanje, a i Lazareva pećina se nalazi na nekih tri do četiri kilometra.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa meštanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija koje mogu da upute na pravac gde bi moglo da bude telo Danke Ilić.

Pretražena i pećina

Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. 

Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

Građani Bora i Banjskog polja donose cveće i sveće i upućuju saučešće porodici Ilić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading