Željko Brkić
Foto: Tanjug/TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

Za svirepi čin osumnjičeni su radnici JKP "Vodovod" iz Bora Srđan Janković i Dejan Dragijević, a za pomoć pri uklanjanju telu tereti se Rade Dragijević, dok je njegov sin i brat osumnjičenog umro u pritvoru u policiji.

Obdukcija tela danas će biti urađena.

Od 26. marta ove godine policija danonoćno pretražuje Bor i okolinu u potrazi za Dankom Ilić.

- Mi smo pretrage terena usmerili na one lokacije za koje su nam osumnjičeni rekli da su tamo ostavili telo Danke Ilić. Za sada pregledavamo korito Zlotske reke - rekao je za "TV Pink" Željko Brkić, državni sekretar MUP-a.

Ponašanje osumnjičenih, za koje postoje dokazi da su izvršili krivično delo teškog ubistva, Željko Brkić opisuje kao je najmonstruozniji oblik ljudskog ponašanja. Dok je jedan detaljno opisao kako je ubio Danku Ilić, drugi je odlučio da se brani ćutanjem.

- Teško je saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Ali vi kod njih možete videti takvo odsustvo empatije i bezobzirnost, čak i sada kada je suočen sa istinom, osumnjičeni ne želi da kaže gde je sakrio telo Danke Ilić. To govori o velikom nedostatku empatije. To dete ima pravo na dostojanstveno sahranjivanje, da roditelji mogu da mu posvete grobno mesto. Lišeni su svakog ljudskog osećanja - kaže Brkić.

Danka Ilić

Društvene mreže

 

Brkić kaže da je do sada prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu koji može da se zastupa optužnica i dodaje da će nadležni moći da donesu odgovarajuću presudu.

Brkić navodi i da je teško misaono rekonstruisati ovaj zločin i da se nada da će telo Danke Ilić biti uskoro pronađeno.

- Nadam se da će telo Danke biti pronađeno, nesumnjivo je da je dete sa mesta kontakta sa vozilom uneto u vozilo - kaže Brkić.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić kaže da je preko 1.500 policijskih službenika u saradnji sa preko 1.000 građana iz različitih službi dalo svoj doprinos da se ubijena Danka Ilić pronađe.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading