šverc pasa
Foto: Printscreen/Uprava carina Republike Srbije

Slučaj je otkriven 2. aprila, kada su u ranim jutarnjim satima na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigli kombi i automobil stranih registarskih oznaka. U vozilima su bila po dvojica stranih i domaćih državljana putovali iz Srbije ka Bugarskoj. Vozači i suvozači u oba vozila su izjavili da nemaju ništa da prijave, jer ne prevoze ništa sem pasa za koje poseduju neophodnu dokumentaciju.

šverc pasa

Uprava carina Republike Srbije

 

 

Odlučivši da provere da li je sve tako kako putnici tvrde, carinski službenici su ih izdvojili za kontrolu, ali su pasoše prevoženih pasa predali policiji na dodatnu proveru. U tovarnom delu kombija i prtljažniku automobila zatečeni su kavezi sa 21 životinjom devet različitih pasmina, među kojima su najbrojnije bile pudle (6), korgi (4), po dva maltezera, kolija, nemačka ovčara i stafordskog bul terijera i po jednim primerkom francuskog buldoga, basendžija i nemačkog kratkodlakog ptičara.

šverc pasa

Uprava carina Republike Srbije

 

 

Nakon što su policijski službenici sproveli kontrolu u sistemu evidencije dokumenata, otkriveno je da su pasoši za životinje lažni, odnosno da je reč o falsifikovanoj dokumentaciji. Zbog toga je usledila detaljna kontrola svega u vozilima, pa su otkriveni i čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa, što ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

šverc pasa

Uprava carina Republike Srbije

 

 

Svi otkriveni psi su predati Graničnoj veterinarskoj inspekciji, dok su četvorica osumnjičenih za krijumčarenje predati policiji.

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading