"NISAM NAMESTIO DRUGA, ŽAO MI JE NJEGOVE MAJKE" Drama na suđenju vračarcima za ubistvo Halabrina
Foto: Društvene mreže/printscreen

- Nisam kriv, nisam član kriminalne grupe, od svih ovih momaka koji sede ovde i onih koji su na optužnici poznajem samo Darka Maletića. Ja sam poznavao Aleksandra Halabrina, upoznali smo se se tokom 2019. tokom izlazaka, ostali smo u kontaktu. Toga dana, ako tužilac kaže da je bio 20. mart neka bude da je taj dan, Aleksandar Halabrin me je pozvao, vratio se s nekog puta, i predložio da se vidimo pre nego što se nađe s nekim drugarima. Našli smo se kod Tržnog centra Banjica, dovezao ga je drug Goša, malo smo prošetali, pričali neke neobavezne teme i mene je pozvao zet jer sam morao da mu pomognem oko renoviranja stana, pa sam otišao - rekao je optuženi Kovačević i dodao da mu najviše smeta to što ga tužilaštvo tereti da je "namestio druga".

Naveo je i da nije, kako se navodi u optužnici, odatle otišao sa Halabrinom u stan u kom je potom ubijen.

- Moje ime je ukaljano, ispada da sam naveo nekoga da mi ubije druga. Žao mi je njegove majke, žao mi je zbog svega kroz šta prolazi, ali žao mi je i mene - rekao je Kovačević čiju je odbranu, iz publike, pratila i baka ubijenog Halabrina koja je obučena u crninu danas došla u sud.

Podsetimo, Halabrin se kao nestao vodio do maja 2020. kada je njegovo telo pronađeno u plitkom grobu kod Sopota.

Prema optužnici, Halabrin je ubijen jer su pripadnici vračarskog klana sumnjali da priprema likvidaciju nekog od njihovih pripadnika. Kako se navodi, stan u kom je ubijen iznajmio je optuženi Darko Maletić, jedini kog je Kovačević danas naveo da poznaje.

Nikola Vušović Džoni Foto: Alo.rs

 

- Nisam član kriminalne grupe, poznajem samo Vladimira Kovačevića i nikada nisam iznajemio ni jedan jedini stan. Pare koje su pronađene kod mene prilikom hapšenja su crkvene pare, imam blagoslov niške eparhije da gradim crkvu na Jastrepcu. To su jedine pare koje sam imao - negirao je navode optužbe Maletić, koji je kao i većina ostalih odbio da odgovara pitanja na sudskog veća i tužialštva.

Navode optužnice danas su u Specijalnom sudu negirali i Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vlada Miketić, kao i Vuk Ursulov.

- Negiram sva kriviična dela, nisam pripadnik kriminalne grupe niti sam postupao po ičijim nalozima. Umesto da budem pored svoje porodice, ja se vucaram po pritvorima. Umoran sam - rekao je Ursulov koji se tereti da je direktni izvršilac ubistva Dragana Ristića Čađe u septembru 2020. u Kaluđerici.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading