TENZIJE NA SUĐENJU ZVICEROVOJ GRUPI  " Prenesi mu da ga je pozdravila mama Aleksandra Šarca"
Foto: Alo!

U publici tokom suđenja bili su prisutni i prijatelji i porodice osumnjičenih i oštećenih. Između ostalog, bila je majka ubijenog Aleksandra Šarca i brat optuženog Nikole Kačarevića.

U publici tokom suđenja bili su prisutni i prijatelji i porodice osumnjičenih i oštećenih. Između ostalog, bila je majka ubijenog Aleksandra Šarca i brat optuženog Nikole Kačarevića.

- U jednom trenutku je majka ubijenog Šarca upitala da li se u publici nalazi neko od članova porodice optuženog Kačarevića kada se javio jedan mladić i rekao da mu je on brat. Tada je ona bolno izustila: "Prenesi mu da ga je pozdravila mama Aleksandra Šarca" - navodi izvor medija.

TENZIJE NA SUĐENJU ZVICEROVOJ GRUPI

Nikola Vušović Džoni Foto: Alo.rs

 

 

Prema navodima Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, kao organizatori grupe označeni su Nikola Vušović, koji je u bekstvu, i Uroš Piperski, koji je na izdržavanju kazne u zatvoru u Portugaliji zbog počinjenih krivičnih dela u toj zemlji. Kao visokorangirani pripadnik ove ekipe imenovan je i Dario Đorđević zvani Dekster, koji izdržava kaznu u Austriji zbog trgovine narkoticima, a još petorica čekaju izručenje Srbiji iz Crne Gore.

Luka Cerović, Vuk Ursulov, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Bojan Šotra, Aleksandra Čović i još 22 optuženi član ove grupe negirali su izvršenje krivičnih dela koje im se stavlja na teret, dok je Danilo Tešić tvrdio da se protiv njega ne vodi trenutni postupak, o čemu poseduje dokumen Trećeg suda, i odbio da se izjasni.

Inače, kako se navodi u optužnici, Kačarević je bio prijatelj sa Šarcem, a tereti se da ga je upravo on namamio na mesto gde su ga ubili pripadnici grupe.

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa kavačkog klana.

TENZIJE NA SUĐENJU ZVICEROVOJ GRUPI

Foto: Alo.rs

 

 

Vušović i Zvicer su u bekstvu, zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je prethodne sedmice odluku da spoji predmete po četiri optužnice, odnosno da spoji predmete poznatije kao „vračarci“, u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer. 

Vračarcima se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina 20. marta 2020. godine iz Janošika, pored Plandišta, zatim Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici, kao i Aleksandra Šarca 17. oktobra 2020 godine. u Beogradu. Pored toga, terete se i za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, Samira Divljanovića 29. decembra 2019. godine, Miloša Nilovića 11. maja 2020., Andriju Zarića 27. novembra 2020. godine, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine. Tužilaštvo ih tereti i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i pranje novca. 

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

 Pripadnici kriminalne grupe sa Vračara, prema operativnim informacijama policije i bezbednosnih službi, bliski su sa grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Smatra se da su zajedno učestvovali u poslovima sa drogom, ali i organizovanju i izvršavanju likvidacija za novac.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading