tragedija
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Preživeli zločinačku „Oluju“ pa se skrasili u Americi, gde ih je tri decenije kasnije zadesila porodična tragedija! Srbin Nenad Konjević (39) iz grada Kraun Point, u američkoj državi Indijani, preminuo je od srčanog udara, a samo dva dana kasnije od tuge je srce stalo i njegovom ocu Petru Milošu Konjeviću! Ova tragedija potresla je celu srpsku zajednicu u SAD!

Nenad Konjević je bio vozač kamiona i preminuo je od srčanog udara 17. marta. Samo dva dana kasnije srce je stalo i njegovom ocu. Obojica su sahranjena juče oko 16 sati na crkvenom groblju u Kraun Pointu. Sumnja se da je otac umro zbog prevelike tuge.

Porodica Konjević, nakon hrvatske zločinačke akcije „Oluje“, kada je proterana sa svojih vekovnih ognjišta, novi život započela je u američkoj državi Indijani. Kako saznajemo, Petar je iz Gospića, a njegova supruga Nada iz Knina.

tragedija

Društvene mreže

Živeli su sa svojim sinom Nenadom i ćerkom Marijom. Kako navode poznanici, Konjevići su bili aktivni i cenjeni u srpskoj zajednici i crkvi u severoistočnoj Indijani.

Tužnu vest da su u dva dana umrli Petar i Nenad objavila je parohija Crkve Svetog Save u Merivilu, čiji su otac i sin bili vredni i posvećeni članovi. Kako saznajemo, oni su bili zaduženi za organizaciju crkvenih priredbi i uređenje sale.

Posle smrti Nenada ostao je njegov sin Stefan i supruga, kao i majka Nada i sestra Marija.

tragedija

Društvene mreže

 

- Prvo je iznenada umro Nenad. Petar je teško podneo smrt naslednika. Veče posle Nenadove smrti njemu je pozlilo i srce mu nije izdržalo, a lekarima je ostalo samo da konstatuju smrt. Dve šokantne vesti u samo dva dana dotukle su ostale članove porodice - naveli su prijatelji porodice za Alo!.

Devetoro Srba nastradalo u SAD za tri godine

Prošle godine u Americi je poginuo Nebojša Rapajić (43) iz Subotice, a on je samo još jedan naš zemljak koji je u stravičnom udesu izgubio život jer, nažalost, crna statistika pokazuje da je on deveti Srbin koji je u poslednje tri godine poginuo u nesrećama u SAD. Rapajić je 22. novembra prošle godine poginuo u udesu kada je na njega dok je vozio bicikl naleteo „nisan", koji je prethodno prošao na crveno svetlo.

Od Petra i Nenada prijatelji su se opraštali i preko društvenih mreža.

„Tuga kao nebo velika… Svi znamo koliko je ljubavi i posvećenosti Petar dao deci i unucima i koliko je srce bio za porodicu, prijatelje, crkvu. Nenad je bio mlad, pun života za svog jedinca. Tužna su ostala srca majke i supruge Nade Konjević, kao i sestre, kćerke Marije… kao i svih nas koji smo zatečeni bolom, šokom, tragedijom“, napisala je porodična prijateljica Gordana Vasilić na Fejsbuku.

Ocu i sinu parastos je održan u subotu, 23. marta, u pravoslavnoj katedrali Svetog Save u Merivilu. Parastos je služio prota Marko Matić.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading