Ana Knežević
Foto: Alo/Facebook

Više od mesec i po dana kasnije, slučaj nestale Ane Knežević (40) i dalje nije rasvetljen. Felipe Henao, brat nestale žene, u razgovoru za medije u Sjedinjenim Američkim Državama ali i u Španiji, ispričao je da je porodica devastirana.

- Majka je na terapiji, mora da pije tablete da bi mogla da zaspi. I sam sam imao dosta problema sa spavanjem - priča zabrinuti mladić i dodaje da razume da je za ovakve stvari potrebno vremena, pišu beogradski mediji. 

- Jako nam je teško, ali moramo da se naoružamo strpljenjem - kazao je.

Upitan da prokomentariše svog bivšeg zeta, Henao kaže da nisu bili u kontaktu tri ili četiri godine. 

- Ne znam da li čovek može da se promeni za to vreme, ali ne bih želeo da spekulišem o njemu i kakav je on ili nešto tome slično - kazao je brat nestale Ane. 

Ana Knežević

 

 

 

Osvrnuo se i na poruke koje su ubrzo nakon nestanka primili Anini prijatelji i u kojima ih obaveštava da je na ulici upoznala mladića sa kojim će provesti nekoliko dana u njegovom letnjikovcu, u okolini Madrida. Njeni prijatelji su te poruke okarakterisali kao sumnjive, zbog načina na koji su napisane, a sada je to potvrdio i Henao.

- Ona loše piše, živi u Sjedinjenim Američkim Državama i jedva da ume da piše na španskom, pa nikada ne bi koristila izraze poput „jedva da ima signala“ ili „kuća za rekreaciju“. Nikada na taj način ne govorimo u Kolumbiji - kazao je Henao.

Motiv

Kako je slučaj nestanka ispunjen brojnim pitanjima bez odgovora, razne teze koje su nametali mahom ljudi iz Anine okoline ukazivale su na to da je Ana oteta, te da je u nestanak umešan njen suprug David Knežević, kog mediji u SAD označavaju srpsko-američkim biznismenom.

Njegov advokat je u međuvremenu demantovao sve navode koje se tiču njega, a sada je svetlo sumnje opet palo na muža jer je Anin brat otkrio da je Knežević odbio poligrafsko testiranje koje mu je predložio FBI. 

Sa druge strane, kao jedan od motiva mogućeg nestanka, španski mediji govore o ekonomskom motivu. Naime, bračni par je imao milionski vrednu imovinu raspoređenu između nekoliko nekretnina i kompanija.

Nisu bili samo u ekonomskom odnosu, već i u poslovnom. Njih dvoje su osnovali nekoliko uspešnih kompanija, a Ana je predsednica jedne od glavnih firmi za proizvodnju i distribuciju računarskih proizvoda.

ana knežević

Društvene mreže

 

 

Par je do razvoda živeo u kući u Majamiju čija je vrednost procenjena na 910.000 dolara, a navodno poseduju ukupno četiri kuće na Floridi – tri na Davidovo i jednu na Anino ime.

Ana Knežević nestala je, podsećanja radi, nakon što je u februaru doputovala u Madrid gde je planirala privremeno da živi nakon burnog razvoda sa Srbinom Davidom Knežević. Inače je kolumbijskog porekla, a u SAD je živela 18 godina.

Nakon nestanka komšije iz zgrade u kojoj je boravila u Madridu ispričale su da su primetile nepoznatog čoveka sa kacigom na glavi koji je sprejom išarao nadzornu kameru, a da se nešto strašno dogodilo sa Anom posumnjali su njeni prijatelji kada su krenule da im stižu sumnjive poruke sa Aninog telefona, koji je nakon toga ugašen.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading