Zoran Marjanović
Foto: Alo/Vladimir Marković

U Višem sudu u Beogradu danas počinje ponovljeno suđenje kompozitoru i tekstopiscu Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović.

Na pripremnom ročištu koje je bez prisustva javnosti održano 14. februara Marjanović je kratko negirao krivicu, dok su njegovi branioci predložili nove dokaze.

Zoran Marjanović stigao je u Palatu pravde u pratnji svojih advokata, a ispred zgrade je prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Marjanović bi danas trebalo detaljno da iznese odbranu.

Podsetimo, na pripremnom ročištu predloženo je da se uradi rekonstrukcija događaja, da se saslušaju svi ljudi koji su bili na nasipu tog 2. aprila, kao i da se ispita ćerka Zorana i Jelene koja je tog dana sa njima bila na nasipu.

Zoran Marjanović

Vladimir Marković

 

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teškog ubistva od 40 godina. Apelacioni sud je 3. oktobra 2023. godine ukinuo Marjanoviću pritvor.

Kompozitor je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu, puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading