heroin
Foto: Printscreen/MUP Republike Srbije

Prema naredbi o sprovođenju istrage, 14. marta 2024. godine Đorđe Đ. je vozio automobil “Golf 5” u kojem se nalazila pomenuta droga, dok se Ivan S. nalazio na mestu suvozača, krećući se iz pravca Kraljevo-Kragujevac-Batočina auto-putem ka Beogradu.

Nakon što su se zaustavili na parkingu isključenja sa auto-puta, Đorđe Đ. je izašao iz vozila, noseći hirurške rukavice na rukama, pa je iz specijalno izrađenog otvora u predelu zadnje tablice koja se otvara, izvadio 10 paketa u kojima se nalazio heroin u smeši sa kofeinom i paracetamolom ukupne mase 4.953,88 grama.

heroin

MUP Republike Srbije

 

Pakete je prebacio u veću pvc kesu koju je ubacio u gepek, što je sve uočeno od strane policijskih službenika.

Drogu i 1.850 evra, koji iznos je pronađen kod Ivana S. policijski službenici su uz povrdu privremeno oduzeli od osumnjičenih.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, obzirom da su obojica višetruko osuđivani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading