Droga
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Veliku akciju hapšenja sprovela je austrijska policija koja je presrela brod iz Bolivije u Hamburgu.

Rendgenskim snimanjem tereta na brodu otkrivene su nepravilnosti u jednom kontejneru u kojem je bilo 17 paleta sa daskama od tikovine.

Carinici su tada mašinom isekli jednu od 115 dasaka i pronašli ugrađene pakete kokaina.

Na taj način u nekoliko dasaka pronađeno je 137 kila kokaina, sa 85 odsto čistoće.

Ulična vrednost zaplenjene droge je oko 14 miliona evra.

Daske sa drogom su zaplenjene, a kontejner sa ostatkom bezopasnih dasaka je ponovo utovaren i zatvoren. Transport je zatim nastavljen za Bratislavu, koja je bila krajnja destinacija broda.

Kooperativnim posmatračkim merama, koje su tokom više dana sprovodile slovačke i austrijske istražne jedinice, uočena su četiri srpska osumnjičena lica starosti 23, 41 i 45 godina kako istovaraju kontejner. Kada su uveče krenuli nazad u Beč, uhapšeni su na graničnom prelazu Kitse.

Dalja istraga odvela je policajce do štek stana u Beču, u okrugu Majdling. Tu je pronađeno još 11 paketa sa ukupno oko 2,5 kilograma kokaina. Pored toga, u jednoj radionici u Kotingbrunu (oblast Baden) otkrivena je laboratorija za kokain u kojoj je švercovana droga sa broda trebalo da bude obrađena.

Ovo je bila najveća zaplena droge do sada za Državnu kriminalističku policiju (LKA) Donje Austrije i treća po veličini za saveznu policiju. 

Pored četvorice Srba, uhapšeno je još pet dilera, a za jednim je raspisana potraga.

Istrage o drugim osobama koje stoje iza zločina su u punom jeku.

Uhapšeni se sumnjiče da su u Austriju ranijih godina prokrijumčarili između 300 i 800 kilograma kokaina, kao i da su organizovali njegovu distribuciju.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading