ZBOG DEVOJKE PLANIRAO TROSTRUKO UBISTVO?! Crnogorac uhapšen u Švajcarskoj sa svojom bandom
EPA/ CYRIL ZINGARO

Sin jednog ubijenog kontroverznog biznismena iz Crne Gore uhapšen je u velikoj akciji švajcarske policije zbog sumnje da je sa svojom kriminalnom grupom planirao tri mafijaške likvidacije. Motiv za ta ubistva krije se u pretnjama koje je njegova devojka, navodno, dobijala od žrtava, a sa njim je uhapšeno i četvoro članova njegove bande.

Kako saznajemo, policija u Švajcarskoj podatke o planiranim zločinima dobila je iz presretnute komunikacije bezbednosno interesantnih osoba putem jedne mreže.

pretnje

Foto: Printscreen

 

 

Prema našim informacijama, kako se sumnja na čelu mafijaške grupe je M. K. (19), koji je kako se sumnja isplanirao da osveti svoju devojku krvavim putem.

- Prema prvim sumnjama policije, povod za pripreme tri likvidacije su pretnje koje je dobijala devojka privedenog Mateje K., Ajša A. (19) iz Nemačke, te je, prema operativnim saznanjima policije iz presretnute komunikacije, mladić odlučio da je zaštiti i da na svoj način reši probleme. Navodno, i njemu i njoj su pretili ubistvom, naglasivši da će ona prva stradati - objašnjava za Alo! izvor blizak slučaju.

Drug preuzeo krivicu na sebe

Švajcarsko-srpski državljanin I. T. rekao je na saslušanju da je oružje koje je pronađeno u automobilu M. K. u stvari njegovo.

- Rekao je da je M. K. bez znanja uneo u njegov automobil oružje i stavio ga ispod sedišta i da M.K. nema veze sa ovim, već da je samo bio na pogrešnom mestu. Međutim, švajcarska policija sumnja u verodostojnost te tvrdnje - ističe izvor za naš list.

On dodaje da se sumnja da je M. K. danima pokušavao da namami protivnike na više lokacija kako bi ih, uz pomoć članova svoje grupe, ubio. 

- Policija sumnja da je banda nedeljama planirala da namami, a onda i da likvidira najmanje dve osobe, jednu u Nemačkoj i drugu u Švajcarskoj - otkriva naš sagovornik.

Osim M. K., koji je švajcarski državljanin crnogorskog porekla, uhapšeni su i članovi kriminalne grupe čiji je kako se sumnja on bio šef. U pitanju su srpsko-švajcarski državljani I. T. (37) , A. M. (22), P. M. (24), D. S. (31) i nemački državljanin E. H. (20). 

- Osumnjičeni M. K., I. T. i D. S. se zasad sumnjiče samo za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je za planiranje mafijaških likvidacija još uvek u toku prikupljanje dokaza - navodi naš izvor.

pretnje

Printscreen

 

 

Akciju hapšenja šestoro osumnjičenih sprovela je švajcarska policija, PU za kanton Ženeve, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Lozani, a za tri osobe se još uvek traga. Svi oni se dovode u vezu sa planiranjem tri pomenuta ubistva.

M. K. je, inače, sin jednog kontroverznog biznismena iz Crne Gore koji je pre mnogo godina ubijen u kriminalnoj egzekuciji.

Majka osumnjičenog M. K. "Sve mu je podmetnuto"

Majka osumnjičenog M. K., koja je vlasnica više firmi u Švajcarskoj, dostavila je našem listu preko svog advokata poruke koje je M. K.  dobio iz Nemačke, tvrdeći da je njen sin žrtva i da je trpeo pretnje osoba koje su pokušale da iznude od njega 400.000 evra, pod pretnjom da će mu ubiti devojku.

Ona je dodala da njen sin nije znao da njegovi prijatelji sa sobom nose nelegalno oružje. Majka tvrdi i da njen sin nije imao vremena da organizuje bilo kakvu likvidaciju jer je bio u Italiji da devojci kupi poklone za rođendan, i navodi da se vratio kući samo nekoliko sati pre hapšenja. Iz kuće su kako ona kaže zaplenjeni skupoceni pokloni kao i neraspakovan Rolex sat koji je sasvim legitiman jer kako je ona rekla plaćen je fakturom njene firme.

 

Policija je tokom akcije izvršila pretrese više stanova i kuća.

Kako saznajemo, u skrivenom mestu u automobilu marke „porše“, koji je u vlasništvu M. K., pronađena su tri različita pištolja, kao i dva prigušivača, dok pretresom ostalih vozila u vlasništvu porodice M. K. ništa nije pronađeno.

U automobilu „audi Q7“, koji je u vlasništvu D. S., pronađeno je više mobilnih uređaja, kao i popularni škorpion M84, kojim je, kako se sumnja, planirano da se izvrše likvidacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading