MASOVNI UBICA UROŠ BLAŽIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA Viši sud doneo odluku
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Pritvor je, pored Uroša, produžen i njegovom ocu Radiši, kao i ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., rečeno je u tom sudu.

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice žalbu je uložio branilac prvooptuženog Uroša Blažića.

Pored njega, tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku Višeg suda u Smederevu da razdvoji postupak u odnosu na Gorana G. i Borisa G.   

Viši sud u Smederevu ranije je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Uroša Blažića i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Urošu Blažiću optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa  krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to  jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran G. i Boris G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading