španija
Foto: Printscreen

Nekoliko godina se smatralo da je Milinko Brašnjević, koji je uhapšen u Španiji i za kojeg se sumnja da direktno stoji iza ubistava vođa „škaljaraca“ u Atini, mrtav, a njegovo hapšenje šokiralo je region! Visoki zvaničnici MUP-a Srbije više godina imali su saznanja da je živ i dugo je praćen u Španiji, a sumnja se da Brašnjević nije jedini koji je inscenirao svoju smrt! Spekuliše se da je i njegov „kolega“ Ljubomir Lainović to učinio, a postavlja se pitanje koliko se pripadnika Belivukove i Zvicerove ekipe se koristilo istom metodom!

Brašnjević je misteriozno nestao nakon brutalne likvidacije u Grčkoj, a sumnja se da je upravo njegova ekipa bila ta koja je plasirala informaciju u javnost da je mrtav. Za to vreme srpske bezbednosne službe su tiho radile na tom slučaju, nakon što su došli do operativnih saznanja da je Veljin i Zvicerov vojnik živ.

španija

undefined

 

 

Kako saznajemo, srpska policija je prve podatke da je Brašnjević živ dobila još 2021. ali su tek prošle godine uspeli da ga lociraju, te je stavljen na mere praćenja kako bi se otkrilo s kim je sve u kontaktu, odnosno da li je eventualno na vezi sa još nekim za koga se sumnja da je „mrtav“.

španija

undefined

 

 

- „Kavčani“ su lažirali Brašnjevićevu smrt i za to su od škaljarskog klana naplatili 200.000 evra i pritom su zadobili poverenje Alena Kožara, koga su potom na ostrvu Krf likvidirali sa Damirom Hadžićem u julu 2020.  U međuvremenu, plasirali su priču da se Brašnjević zamerio svom klanu i da su ga oni likvidirali. Tada je Brašnjević misteriozno nestao. Međutim, srpski bezbednjaci su otkrili da Brašnjević zapravo koristi trik poznat pod nazivom „našminkani mrtvac“.  Bezbednjaci su sumnjali da se krije u Španiji. Do prave lokacije su došli po hapšenju „kavčanina“ Dušana Jovanovića zvanog Giba u septembru prošle godine u elitnoj kuli „Tower“ u centru Sarajeva. Nakon Jovanovićevog hapšenja i pregleda njegove komunikacije, došlo se i do lokacije gde se Brašnjević nalazi. Potom je usledilo njegovo aktivno praćenje - objašnjava izvor Alo!.

Dobio nagradu za pisanje, pa učestvovao u ubistvu

 

U istoj međunarodnoj akciji uhapšen je Marko Stanković zvani Jaguar, u Barseloni, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima Alena Kožara i Damira Hadžića na ostrvu Krf.  Inače, Stanković je 2009. osuđen na 12 godina zatvora, a kaznu je izdržao u KPZ Zabela, gde je objavio knjigu „Pisma Žarku Lauševiću“, s kojom je 2018. osvojio treće mesto na Festivalu literarnog stvaralaštva za osuđenike. Podsetimo, on je 1998. u svom restoranu ubio naoružanog muškarca, a potom je pobegao iz Srbije u Holandiju. Izručen je Srbiji 2009, kada je počeo sa izdržavanjem kazne u Zabeli.

Prema rečima našeg sagovornika, prismotra Brašnjevića bi tek trebalo da pruži odgovore da li je on eventualno bio u kontaktu i sa Ljubomirom Lainovićem, sinom ubijenog novosadskog kralja podzemlja Branislava Lainovića Dugog, za koga se sumnjalo da je bio  plaćeni ubica kavačkog klana i za kog su brojni svedoci izjavili da je likvidiran.

španija

undefined

 

 

Zanimljivo je da je Ljubomir Lainović zvanično nestao sredinom 2020. i da su se Miljković i Belivuk potrudili da se misli je on ubijen i to po Zvicerovom nalogu, jer je navodno mnogo pričao kada popije.

Srđan Lalić, okrivljeni svedok na suđenju klanu, detaljno je ispričao svoja saznanja o Ljubomirovom ubistvu.

Uhapšena i žena, krila ih po stanovima

 

Jedina žena koja je uhapšena u ovoj akciji je Nataša Dedić, koja se sumnjiči da je pružala logističku podršku tokom egzekucije u Atini.

Inače, njen suprug Dejan Dedić u Holandiji služi kaznu od 13 godina za ubistvo i to pripadnika barskog klana.

- Sumnja se da je ona u restoranu prepoznala mete, te je svoja saznanja podelila sa osumnjičenima za ubistvo. Takođe se sumnja i da je ona iznajmila stan i kom su osumnjičeni likvidatori boravili - navodi izvor.

Lalić je otkrio i da je likvidacija Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini plaćena milion evra, a da su plaćene ubice Lainović i Brašnjević trebalo da se tale po pola. Radoje Zvicer je, međutim, preko Skaj aplikacije javio da se iznos mora podeliti sa još dvojicom, čime Ljubomir nije bio zadovoljan. Navodno je Marko Miljković više puta rekao da Lainović priča više nego što sme i da može da napravi ozbiljne probleme.

- Ljubomir Lainović je ubijen u Crnoj Gori po povratku iz Atine, gde je, zajedno sa Brašnjevićem, likvidirao vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića - rekao je Lalić na nekom od prethodnih ročišta, kada je otkrio da mu je Marko Miljković pokazao fotografije tog ubistva i iskopanu raku.

Prema rečima izvora, upravo ta informacija je predmet istrage. Utvrđuje se da li je Lainović zaista likvidiran ili su samo koristili poznati trik.

- Na Skaj aplikaciji se navodi da je mrtav, međutim, on se i dalje vodi kao nestao - podseća izvor.

Lalić je Lainovića, osim za dvostruko ubistvo u Atini, obeležio i kao ubicu navijača Ljubomira Kiće Markovića i to po Miljkovićevom nalogu.

MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) za zločine počinjene u Atini i na Krfu 2020. kao naručioce i finansijere ovih likvidacija označili su Darka Šarića, Radoja Zvicera i Veljka Belivuka.

španija

undefined

 

 

Osumnjičeni su navodno isplatili ukupno dva miliona evra za ove četiri likvidacije.

Na osnovu podataka iz zaštićenih aplikacija Skaj i Amon, srpska policija i TOK su došli do saznanja da je za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, kao i Alena Kožara i Damira Hadžića, Zvicer, navodno, dao milion evra, Šarić 750.000 evra, a još jedna osoba 250.000 evra, a da je Belivuk organizovao ekipe za likvidacije.

Piše: Nebojša Popović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading