Bačko Gradište
Foto: Alo/Društvene mreže

T.H. se nedavno vratio iz Nemačke gde je povremeno odlazio da radi i juče je došao u Bačko Gradište da vidi ženu i rođake. Ujak pokojne S.K. priča za "Blic" da je svađa izbila zbog novca koji je pokojna S.B. htela da uloži u renoviranje roditeljske kuće, piše Blic.

- Bili smo u kući i odjednom smo začuli galamu, znali smo da od S.K. traži novac za drogu. Bio je narkoman i zamerao joj je što ulaže u renoviranje porodične kuće, zato što oni nemaju ništa od toga jer žive u Surčinu sa njegovim roditeljima, koji su imućni jer su godinama radili u Nemačkoj, te su u stanju da ih izdržavaju - navodi ujak.

"Ležala je u dvorištu sa sečivom koje joj viri iz grudi"

Prema njegovim rečima, tada je sestra pokojne S.K. izašla u dvorište da vidi šta se dešava i samo su začuli vriske.

- Istrčali smo svi napolje i videli S.K. kako leži u dvorištu sa sečivom koje joj viri iz grudi. T.H. nigde nije bilo. Prišli smo da joj pružimo prvu pomoć, a ukućani su zvali Hitnu i policiju. Nažalost, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, jer je iskrvarila bukvalno za najviše dva minuta. Zamislite, kakva je to borba bila kada krvi ima ispred ulaznih vrata, na sredini dvorišta i na komšijskoj kući i kakav je to silan udarac bio, kada je T.H. slomio britvu udarcem u grudi S.K. - kaže uznemireni ujak.

Dodao je da se ostatak rodbine dao u potragu za T.H, ali je ubrzo stigla i policija koja ga je uhvatila nedaleko od kuće u žbunju i uhapsila ga, a on pritom nije pružao otpor.

- Ne znam šta ćemo bez naše S.K, ostalo je iza nje četvoro dece, a i dve maloletne sestre čiji je bila staratelj. Njihova deca će najverovatnije biti smeštena kod roditelja T.H. u Surčinu, a za sestre ćemo još videti. Užasna je to stvar, još ne možemo da dođemo sebi - priča naš sagovornik.

Tukao je i maltretirao, žrtva ga prijavljivala

On ističe da je ubijena S.K. godinama prijavljivala nasilje u porodici.

- Oni su bili zajedno 15 godina i on ju je tukao i maltretirao, a ona ga je prijavljivala u Beogradu. Međutim, koliko mi znamo, nijednom nije odgovarao za nasilje, niti je bio u zatvoru. Nadamo se da će ovo biti nauk i za policiju i tužilaštvo da stanu na put nasilnicima, ali i državi da pooštri zakone protiv nasilnika jer očigledno kazne koje im prete nisu dovoljne da bi sprečile ovakve tragedije - kaže on.

Kako nezvanično saznajemo, porodica čeka da preuzme telo pokojnice koje je na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu i tada će objaviti i datum sahrane.

Prema zvaničnim informacijama iz policije, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading