sahrana mma
Foto: Alo

Boleč zavijen u crno! Stefan Savić (23), MMA reprezentativac Srbije koji je brutalno ubijen u noći između subote i nedelje, dok je radio kao obezbeđenje u klubu na Dorćolu, juče je ispraćen na večni počinak! Više sveštenika i nekoliko stotina prijatelja s belim balonima i srpskim zastavama oprostili su se od brutalno izbodenog sportiste!

sahrana mma

Alo!

 

Dok su se njegovi prijatelji i porodica okupljali da se oproste od Stefana, srpska policija je tragala za dvojicom osumnjičenih Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23), a kako smo ranije pisali, za njima su raspisane potrage.

Tokom jučerašnjeg dana od podneva počeo je da pristiže veliki broj ljudi u kapelu u Boleču, gde se služilo opelo za pokoj duše ubijenog MMA borca. Mnogi su ušli u kapelu da bi izjavili saučešće porodici Savić.

Tišinu su s vremena na vreme prekidali jecaji koji su parali nebo iznad Boleča.

sahrana mma

Alo

 

 

Okupljeni su govorili da je Stefan živeo da bi nastupao za Srbiju.

- Stefan je bio izuzetno talentovan i posvećen sportu. Sklanjao se od nevolja, ali ne ona od njega. Trenirao je vredno! Pre tri meseca je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za Srbiju. Bio je izuzetno ponosan na to i nadao se stipendiji, jer onda ne bi morao više da radi kao obezbeđenje po raznim klubovima. Eto nažalost nije je dočekao, a ubijen je dok je radio kao obezbeđenje. Ne zna se da li je ubijen zbog posla ili zato što je s jednim od osumnjičenih ranije ne svojom voljom ušao u sukob - komentarisali su njegovi drugovi.

stefan savić

MUP

 

 

Sestra: Bio si naš heroj

Stefanova sestra nosila je sliku svoga brata dok se kolona kretala ka grobnom mestu. Iako nije sakrivala suze zbog tuge, držala se dostojanstveno.

- Nedostajaćeš nam svakog minuta. Ko će sada da mi ujutro kaže skuvaj mi onu finu kafu. Izgleda da nikada nećemo proslaviti tvoju diplomu. Bio si naš heroj i tvoja ljubav nas je održavala u životu - jecajući se sestra oprostila od ubijenog brata.

Dok su telo spuštali u raku, njegova sestra je ispustila krik pun bola, a ostali su počeli glasno da jecaju.

 

 

sahrana mma

Alo

 

 

Nekoliko sveštenika služilo je opelo, a jecaji Stefanove porodice i rodbine postajali su sve jači. Po završenom opelu tužna povorka krenula je da isprati Stefana do njegove večne kuče. Ispred rake Stefana je dočekao njegov trener, držeći zastavu njihovog kluba, dok su se njegovi drugari ogrnuli zastavom Srbije. Veliki broj okupljenih nosio je bele balone u svojim rukama.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedelje, sat vremena posle ponoći, na uglu Dobračine i Dunavske ulice na Dorćolu u Beogradu.

sahrana mma

Alo

 

 

 

 

Nadzorne kamere snimile su svirepi zločin, prvo jurnjavu niz ulicu, a zatim i ubadanja nožem. Na pomenutim snimcima može se videti kako MMA borac leži na asfaltu, dok ga osumnjičeni zverski šutiraju i bahato udaraju. Nakon toga odlaze i ostavljaju ga da leži i od tada MUP traga za njima. Objavljene su i fotografije osumnjičenih, a Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o beguncima, to odmah jave policiji.

Dekin venac rasplakao: „Voli te tvoj deda, burazer“

 

Kolege iz MMA kluba, prijatelji i rodbina čekali su ispred crkve kako bi porodici uputili reči utehe i izjavili saučešće.

- Grob mladog sportiste bio je prekriven cvećem i vencima. U gomili cveća primećen je i venac Stefanovog deke, a ono što je pisalo na njemu rasplakalo je sve prisutne.

„Voli te tvoj deda, burazer“, piše na vencu.

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Stefana Savića je Marko Daničić, koji je odranije imao problem s kockom, a zbog dugova svojevremeno je pobegao u Kanadu. Markova braća, od kojih je jedan poznati fudbaler, vraćali su te dugove. Markov drug i fudbaler Vasilije Gačević, koji je takođe osumnjičen za Stefanovo ubistvo, dobio je nadimak Glavonja. On je navodno imao pre dve godine sukob sa Stefanom i tad je izvukao deblji kraj i polomljenu vilicu. 

stefan savić

MUP

 

 

- Ubijeni Stefan je odrastao u Boleču, a Vasilije u naselju pored. Oni su se znali odranije. Vasilije je krivio Stefana da je zbog njega prekinuo da trenira za lokalni fudbalski klub, zbog čega je rastao sukob među njima. Da li je to motiv ubistva, tek će se utvrditi istragom - navodi izvor.

Deda: Ubili su mi jedinog unuka i zatrli lozu

Radoš Savić, deda po ocu ubijenog Stefana Savića, smogao je snage da ispriča detalje ubistva za medije, kako je rekao, njegovog jedinog muškog unuka i naslednika loze. On je rekao da su isti momci pre dve godine napali Stefanovog drugara, bacili ga u Dunav i urinirali po njemu.

- Stefan je potrčao da ga izvuče iz vode, oni mu nisu dali i onda se potukao s njima i jednom je povredio vilicu - kroz uzdah je rekao deda, i dodao:

- Ti isti momci su ga kobne noći navukli, bila je neka devojka s drugom, oni su izašli iz kluba, a pre toga su ga unutra provocirali. Neko je javio toj ekipi koja ga je čekala ispred i onda je nastalo to što je nastalo. On nikada nije bio problematičan, jedini incident koji je imao je kada je branio tog druga pre dve godina - rekao je Radoš.

Sa suzama u očima dodao je da je Stefan jedini muški Savić i da su već mesec dana pravili planove da pređe da živi u Italiju, pošto tamo imaju porodični biznis.

- Eto, to nismo dočekali... - rekao je deda.

Prema rečima našeg sagovornika, napad na Stefana je navodno unapred precizno isplaniran, jer su osumnjičeni najpre napali nekog drugog mladića u klubu gde je žrtva radila kao obezbeđenje.

sahrana mma

Alo

 

 

- Sumnja se da je ubistvo isplanirano i da su osumnjičeni znali da će Stefan kao pripadnik obezbeđenja reagovati. Tada su iskoristili situaciju da ga napadnu. Sumnja se da je motiv mnogo dublji, jer ne ubija se neko zbog polomljene vilice. Utvrđuje se da li su osumnjičeni i ubijeni imali sukob u vezi sa sumnjivim poslovima i da su bili jedno drugom konkurencija - rekao je izvor. 

Utvrđuju se okolnosti napada.

Piše: Slađana Stepanović - Enis Sadiku 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading