Milan Šuša
Foto: Alo/Foto: Alo/printscreen

Osam dana prošlo je od likvidacije Milana Šuše (39), koji je ubijen 17. februara, oko 10 sati, dok je zatvarao kapiju ispred porodične kuće u Zemunu. Milan je likvidiran dva meseca nakon što je izašao iz zatvora, a sumnja se da je njegov egzekutor pobegao u inostranstvo.

Ubica se i dalje se nalazi u bekstvu i policija za njim intenzivno traga. Kako Alo! nezvanično saznaje, on je navodno na teritoriji BiH, a svoj beg je uspeo da realizuje preko graničnog prelaza Mali Zvornik. On je u drugu državu prešao s lažnim dokumentima koje je najverovatnije ranije pribavio.

Milan Šuša

Alo/Dejan Briza

 

- Likvidacija se desila u jutarnjim satima. Kako znamo, napadač je imao hiruršku masku preko lica i crne naočare za sunce. Očevidaca nije bilo u trenutku pucnjave, a plan je bio detaljno osmišljen. Najverovatnije se unapred znalo kada će izvršiti ubistvo, a pretpostavlja se da je imao saučesnike koji su mu pomogli da pobegne i da se smesti u štek. Obukao je farmerke, belu košulju, krem jaknu i bele patike najverovatnije s namerom da podseća na svakog drugog prolaznika na ulici i da potencijalnim očevicima ne upada u oči. Čak i da ga je neko i video u momentu kada je pucao u Šušu, šanse da ga opiše i prepozna bile bi minimalne. Posle brutalnog ubistva je, prema ranijem planu, seo u automobil s pomagačem koji ga je čekao. Uspeo je da pređe granicu s lažnim dokumentima. Znao je da u Srbiji nije bezbedan, a egzekutori u tim trenucima biraju neko mesto u okruženju, za koje pretpostavljaju da je skrovito - navodi naš izvor.

- U Bosni i Hercegovini ubica je smešten u štek, koji je unapred bio obezbeđen. Namerno je izabran manji grad gde su šanse da ga neko sretne svedene na najmanju moguću meru. Od logističke podrške, tačnije njegovih jataka, dobija podatke iz Srbije, a nije isključeno da će svoj beg nastaviti u neku drugu evropsku zemlju - objašnjava naš sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Bolne reči Milanove porodice

„Mislila sam da nas ne ostavljaš, rekao si da nikada nećeš, i znam da nećeš! Živećeš kroz mene, tvoju Hurem i našu decu - zauvek. Bićeš ponosan na našu decu, vaspitaću ih onako kako smo želeli. Voleću te zauvek i videćemo se na nekom lepšem mestu za nas. Voli te tvoja žena! Stefan je juče rekao da najviše voli tatu, a Stefani da će biti jaka kao njen tata. Počivaj u miru… Volimo te“, napisala je porodica u čitulji.

 

Novi tragovi u istrazi ubistva Milana Šuše (39) naveli su policiju do nekolicine njegovih prijatelja sa kojima se čuo neposredno pre zločina. Jedan od njih ga je verovatno namamio da se vide u subotu, oko 10 sati, pa ga je tada ubica sačekao ispred kuće i likvidirao. Ostaje nepoznato da li je taj prijatelj pomogao ubici da pobegne iz zemlje. Trenutno se veštače i Šušin automobil „audi“, čaure nađene na mestu zločina, kao i snimci sa više sigurnosnih kamera u Kumanovskoj ulici u Zemunu.

Podsetimo, ubica je imao masku preko nosa i usta, dok mu se ostatak lica nije video na snimku. Kako je ranije ispričao poznanik ubijenog Milana Šuše, egzekutor je nosio dužu zimsku jaknu, koju je očigledno uzeo za jednokratnu upotrebu da bi mogao odmah da je baci. Bilo je upadljivo da jakna nije primerena vremenu i da je trebalo da posluži samo kao kamuflaža jer je u trenutku napada napolju bilo oko 15 stepeni.

Sahranjen uz pesmu iz filma „Kum“

Milan Šuša je sahranjen 21. februara u Starim Banovcima, četiri dana nakon ubistva. Njegov ispraćaj obeležio je pijani beskućnik, koji je sve vreme uznemiravao tužni skup. Tokom celog ispraćaja je dobacivao iz sveg glasa i govorio nepovezano. Kad god bi se neko kome se približio sklonio od njega, on mu je dovikivao: „Gde bežiš?”. Izgledao je kao da je u stanju teške alkoholisanosti. Nekoliko Milanovih prijatelja mu je više puta prišlo i smirenim tonom ga zamolilo da se utiša, ali on je urlao sve jače. Tek kada su dve uplakane devojke sa čela kolone zavapile: „Terajte ga, Milan ni ovde nema mira“, dva mladića su ga oterala sa groblja.

Na sahrani se okupilo oko 100 ljudi, uglavnom prijatelja pokojnog Šuše, koji su ceo parking popunili skupocenim automobilima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading