POD NALETOM HORMONA NAPAO MEDICINSKU SESTRU Agresivni pacijent napravio skandal u Zemunskoj bolnici. prišao joj i brutalno je pretukao
Foto: Alo/Printscreen

Glavna medicinska sestra Odeljenja urologije u Zemunskoj bolnici u Beogradu, koja je pretrpela jezivo nasilje u sredu od pacijenta, ispričala je za 24sedam detalje drame zbog koje, kako kaže, još ima traume i posle nekoliko dana.

Nakon što ju je nokautirao i zadao joj povrede na licu i vilici, pacijent starosti 77 godina je pobegao sa lica mesta dok je ona još ležala na podu hodnika bolnice. 

- To se dogodilo na odeljenju, tačnije u hodniku na Urologiji. Pacijent je došao da primi hormonsku injekciju koju prima na svaka tri meseca i bio je pre toga u 10.30 sati da mu se potpišu papiri za dnevnu bolnicu i otvaranje istorije bolesti. Vratio se tek posle dva sata, a ja sam u tom trenutku bila u hodniku. Rekla sam mu "Gde ste vi dosad?" i on je počeo da viče. To je naš stalni pacijent koga svi znamo, ali je on počeo da viče agresivno i pomalo neartikulisano. Rekla sam mu da nije problem jer će svakako dobiti injekciju, da mi da papire, a on počinje da mi udara po njima i pita da li ima neko pametniji da on razgovara sa njim. To sam prećutala i ponovila da mi da istoriju bolesti. Tog trenutka je on mene udario - ispričala je medicinska sestra koja ističe da se sve desilo u nekoliko minuta i bez ikakvog povoda jer mu je rečeno da će svoju terapiju dobiti.

Ima glavobolje i trne joj lice

Medicinska sestra kaže da situacija u kojoj se zadesila je bila potpuno neočekivana, iako ima pacijenata koji znaju da se svađaju.

- On je mene udario otvorenom šakom, zateturala sam se i pala dole, naočare su mi ispale. Zavrtelo mi se u glavi, umalo da se onesvestim i tako sam ostala da sedim. Tolika je galama najednom bila, da su lekari izašli iz lekarske sobe i došli do mene. Međutim, on je odneo istoriju bolesti i odmah pobegao. Nije sačekao ni njegovog lekara, niti da kaže ako je imao neku primedbu da s nekim razgovara, nego je pobegao. Pozvali su odmah naše obezbeđenje, ali njega nije bilo - ispričala je medicinska sestra za 24sedam, koja se ovim poslom bavi decenijama. Ona je, zatim, objasnila šta se dalje dešavalo.

Kolege su joj pomogle najpre da ustane, a onda su je sproveli na neophodne lekarske preglede, ali priznaje da ima posledice još uvek od siline udarca.

- Pogledali su me ORL, maksilofacijalni, neurohirurg, radila sam rendgen i skener glave i nemam nikakve prelome. Međutim, u toku noći me je bolela ta leva strana kada se sve ohladilo, a morala sam da skinem most sa vilice da mi se izvade dva korena zuba koja su se rasklimala posle incidenta - priča ona koje posledica ima od udarca, što nije osetila odmah jer joj je sve bilo utrnuto.

Sada i dalje ima glavobolje, zatezanje na toj strani i žiganje kod uva, te je na brufenu sve vreme. Ono što je za nju deprimirujuće, jeste da se sada oseća loše jer u Zemunskoj bolnici radi punih 37 godina.

Policija ga identifikovala

- Osećam se nezaštićeno, nikakva prava nemamo, a pacijenti su uvek u pravu... Ne mogu da spavam jer mi je sve ovo šok, neshvatljivo mi je sve to. Bila je policija i uzela podatke, čak su mi pokazali i njegovu fotografiju na osnovu podataka koje su dobili, potvrdila sam da je to on, ali dalje ne znam šta se događaja. Dalje ne znam ništa, treba ponovo da idem u policiju da odnesem dokumentaciju sa lekarskih pregleda, a dotičnog gospodina ću privatnom tužbom da gonim - istakla je pretučena zdravstvena radnica, te dodaje da je čovek to sve uradio pred brojnim osobljem.

Ona keže i da je čovek koji joj je naneo povrede obično dolazio sam u bolnicu, ali da je uvek bio svadljiv i agresivan, te smatra da bi isto uradio i da je bio bilo ko drugi na njenom mestu.

- Uvek se svađao sa svima kad god da dođe. Meni se za skoro četiri decenije rada ništa slično dosad nije dogodilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading