policija
Foto: Printscreen/Foto: RINA

- Prošle nedelje je seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare u Žitkovcu kod Aleksinca. Nije uspeo da do kraja realizuje svoju nameru, pa je delo kvalifikovano kao nedozvoljene polne radnje. S obzirom na to da se tek prikupljaju dokazi o ovom događaju, te da krivična prijava protiv njega nije još podneta, nalazio se na slobodi – navodi izvor upoznat sa ovim slučajem.

Kako kažu njegovi poznanici, on je radio kao građevinski preduzimač, zapao je u dugove, pa je poslednjih dana počeo čudno da se ponaša. Njegovi prijatelji veruju da je odlučio da uradi sve što mu paše jer želi da ode u zatvor kako bi pobegao od poverilaca, prenos Telegraf.

- Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave. Zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, prošle nedelje je dva puta vođen u Psihijatrijsku bolnicu Gornjoj Toponici gde je ustanovljeno da ne pati od duševnog oboljenja ili drugog stanja koje bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima pa nije bilo osnova da bude zadržan u ovoj ustanovi – objašnjava izvor. Dodaje i da je reč o konfliktnoj osobi koja se nasilno ponašala i prema članovima porodice.

Aleksinčanin je sinoć uhapšen brzom policijskom akcijom nakon što je silovao devojku u zgradi u kojoj živi. Mladu Nišlijku napao je čim je ušla u lift, prisilno je obljubio, a zatim pobegao.

Njene pozive u pomoć čule su njene komšije i pozvale policiju. Na lice mesta su sa policijskom patrolom stigli i inspektori za krvne i seksualne delikte odeljenja kriminalističke policije i forenzičari.

Kako svedoče stanari, forenzičari su upotrebili sredstva za pronalaženje otisaka, a u cilju obezbeđivanja dokaza izuzeli su i pod lifta, prvenstveno radi otkrivanja bioloških tragova koji su ključni dokaz u ovakvim slučajevima.

Na mestu seksualnog napada reporteri su zatekli ženu koja se bavi poslovima čišćenja u ovoj zgradi.

- Pozvala me je upravnica zgrade da očistim lift. Svuda su bili tragovi neke crne materije koju je policija koristila. Primetila sam da nedostaje pod lifta a stanari su mi kazali da ga je policija odnela. Ne znam ništa o tom silovanju jer ne živim u ovoj zgradi. Stanari su mi kazali da je neka devojka napadnuta i to je sve što znam – rekla je ova žena.

Upravnica zgrade S.Đ. potvrdila je da se napad dogodio u ovoj zgradi ali je apelovala da se ne iznose detalji kako bi se sprečila sekundarna viktimizacija žrtve.

- Vrlo je osetljiva situacija, molim vas da dodatno ne uznemirujete devojku. Mogu samo da kažem da su stanari zgrade pozvali policiju – rekla je ova Nišlijka.

Surovi napad na bespomoćnu devojku uznemirio je stanare koji su smatrali da su bezbedni s obzirom na to da se zgrada nalazi nedaleko od centra, da je prilaz izuzetno dobro osvetljen te da nikada ranije nije zabeležen nikakav incident. Međutim, kako kažu sada će biti mnogo oprezniji.

- Uvek sam se osećala bezbednom, šokirana sam ovim što se dogodilo naročito što znam o kojoj se devojci radi. Ubuduće ću voditi više računa kada dolazim kući, naročito u večernjim satima – kazala je ova mlada Nišlijka.

Policija je iste noći uhvatila izvršioca koga je devojka detaljno opisala a prema nezvaničnim informacijama, pronađen je u obližnjoj kafani.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading