Jovan Ristić Borča
Foto: Alo/Alo

Kako Alo! saznaje u Osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči juče je došlo do jezivog vršnjačkog nasilja, o kojem je pisao jedan sugrađanin na društvenim mrežama. Prema njegovim tvrdnjama, devojčica (8), napala je svoju vršnjakinju, a potom uhvatila za vrat i davila.

- U osnovnoj školi Jovan Ristić, danas je devojčica koja ima osam godina i ide u drugi razred davila devojčicu koja je nađena bez daha na podu - napisao je jedan korisnik na intagramu. 

Jovan Ristić Borča

Alo

 

Na pitanja koja smo poslali OŠ "Jovan Ristić", dobili smo odgovor koji prenosimo u celosti:

- U našoj školi došlo je do incidenta između dve učenice mlađih razreda tokom kojeg je došlo do sukoba i do neprimerenog fizičkog kontakta. Škola je u skladu sa zakonom i propisanim procedurama u ovakvim situacijama odmah obavestila roditelje i uključila ih u rešavanje ove situacije. Naglašavamo da sukob učenica za posledicu nije imao gubitak svesti, ali su obe devojčice bile vidno uznemirene. Nakon razgovora sa učiteljicom učenice su se smirile i ostale na nastavi do kraja dana.

Direktorka škole je razgovarala sa roditeljima ovih učenica o načinima da se ova situacija reši u najboljem interesu dece što je, svakako, i cilj škole, ali i roditelja. Kada su u pitanju mere koje će se sprovesti prema učenicama. Tim za zaštitu se odmah sastao i utvrdio mere podrške za učenicu koja je pretrpela nasilje, a da će se sa devojčicom koja je počinila nasilje intezivirati vaspitni rad kao i da će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Roditelji obe učenice će biti uključeni u realizaciju svih ovih mera. Škola je obavestila Školsku upravu, Ministarstvo prosvete, MUP (školskog policajca). Škola će sa pažnjom pratiti rezultate i efekte sada utvrđenih mera i u dogovoru sa roditeljima dalje postupati u ovom slučaju u najboljem interesu dece - piše u saopštenju škole. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading