Hapšenje
Foto: Printscreen/MUP

Policajci su tada bili na zadatku i jedan od njih je, u civilu, stajao na trotoaru kada je I. F. prišao automobilom do njega i pitao ga: „Je l’ ti mene čekaš?“.

„Inspektor je prišao automobilu, izvadio značku i rekao: „Policija!“ nakon čega je I. F. dao gas i krenuo da beži“, kaže izvor  beogradskih medija.

Prema nezvaničnim saznanjima, I. F. je krenuo dok je policajac bio na pola u automobilu.

„Policajac je uspeo da iskoči iz automobila posle nekoliko metara, međutim, I. F. je nastavio punom brzinom da vozi i tada je udario nekoliko parkiranih vozila“, kaže izvor.

Muškarcu I. F. je na put stala druga patrola, koja je uspela službenim vozilom da mu prepreči put nakon čega je on morao da se zaustavi.

Sagovornik navodi da se I. F. opirao hapšenju, a kada su ga policajci savladali i pretresli njegov automobil, u vratima su pronašli deset kesica marihuane.

„Ispod sedišta je bilo još deset, a pronađena su i dva mobilna telefona i veća količina novca“, kaže sagovornik.

Nakon hapšenja, I. F. je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je neovlašćeno držao drogu, ali i da je napao i lakše povredio policijskog službenika.

On je danas saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde je izneo svoju odbranu.

Kako nezvanično saznajemo, on je na saslušanju izjavio da nije tačno da je napao policajca.

„Rekao je da je droga koja je pronađena u automobilu njegova i da je svakodnevno konzumira. On je rekao da ne prodaje drogu, već da ju je kupio za ličnu upotrebu“, kaže izvor.

Prvo osnovno javno tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se I. F. odredi pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading