ADVOKAT KARADAREVIĆ: IZNENAĐEN SAM ODLUKOM SUDA U SLUČAJU KONTIĆ Branilac tvrdi da izmena veća nije uobičajena
Foto: Printscreen/Printscreen

 - Primio sam rešenje kojim se ukida presuda u odnosu na svu trojicu okrivljenih u ovom slučaju. Za mene je ovo iznenađenje, jer sam smatrao da je prvostepeni sud doneo dobru odluku kada je moje branjenike oslobodio. Još je veće iznenađenje je da je drugostepeni sud doneo odluku da se ponovni postupak održi pred potpuno izmenjenim većem, s tim da napominjem da nisu postojali razlozi za izuzeće. Ne kažem da drugostepeni sud to ne može da uradi, ali svakako nije uobičajeno. Ono što sada očekujemo je da drugi predsednik veća zakaže ročište gde bi se koncentrisalo šta će se u ponovnom postupku raditi, odnosno da li će se svi svedoci ponovo pozivati, ili će se njihovi iskazi pročitati - rekao je advokat Goran Karadarević.

advokat

undefined

 

Podsetimo presudom Višeg suda u Novom Sadu od 13. aprila Kontić je osuđen zbog krivičnog dela teška telesna povreda i osuđen je na četiri godine zatvora, u koju se uračunava vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru i u pritvoru. Od optužbe su oslobođeni Ognjen Leđanac za učestvovanje u tuči, a Luka Vukajlović za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Istom presudom, oštećeni je sa imovinskopravnim zahtevom upućen na parnicu. Protiv prvostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i Kontićevi branioci.

Novosadski Apelacioni sud je nakon održane sednice veća dana 22. novembra doneo rešenje kojim se usvaja žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pa se ukida presuda Višeg suda i predmet vraća na ponovno suđenje, ali pred novim većem. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Navedenim rešenjem je produžena mera zabrane napuštanja stana Kontiću, uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22. februara 2024. godine.

Kontić (33) koji je 24. avgusta 2020. godine brutalno pretukao Miljana Mandića (31) ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, u aprilu je osuđen na četiri godine zatvora.

Srpska javnost bila je svedok njegove svireposti koja je "ovekovečena" na snimku sa sigurnosnih kamera, a na kojem se vidi da iz sve snage udara mladića pesnicama u glavu, lomi mu ruke dok ovaj leži u nesvesti i davi ga.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading