sudar
Foto: Printscreen/Foto: RINA, Ilustracija

Doktor specijalista Ž. V. napadnut je tokom dežurstva u ordinaciji u KBC Zvezdara, a kako se nezvanično saznaje, incident se dogodio kada je jedan pacijent došao sa pratnjom koja je zahtevala da odmah bude primljen. Kada im je doktor rekao da to nije moguće, oni su fizički nasrnuli na njega i zadali mu teške telesne povrede glave, a o svemu se oglasila i uprava bolnice.

Kako iz KBC Zvezdara navode u saopštenju, 27. decembra 2023. ta bolnica je bila dežurna ustanova za Beograd u okviru gradskog dežurstva.

„Doktor specijalista Ž.V je tokom dežurstva i pregleda pacijenta fizički napadnut u 23.45 i tom prilikom zadobio tešku telesnu povredu. Odmah su obaveštene sve nadležne službe. Policija je u najkraćem vremeskom roku izašla na lice mesta“, navodi se u saopštenju.

Uprava i zaposleni u KBC Zvezdara oštro osuđuju napad na zdravstvene radnike i sarađivaćemo sa svim nadležnim službama kako bi se osoblje adekvatno zaštitilo.

„Verujemo u rad nadležnih institucija i nadamo se da će ovaj napad na zdravstvenog radnika biti najstrozije sankcionisan“, zaključuju u saopštenju.

Tražili da pacijent odmah bude primljen

Doktor specijalista Ž. V. je u napadu zadobio teške telesne povrede glave, a sve se dogodilo kada je jedan pacijent došao u tu ustanovu.

„Čuo sam od kolega da su kolegu Ž. V. napali ljudi koji su došli sa jednim pacijentom i insistirali su da odmah bude primljen. Kada im je rekao da to nije moguće, oni su ga fizički napali u ordinaciji“, otkriva izvor iz bolnice.

Podsetimo, policija je odmah privela troje osumnjičenih da su ga fizički napali dok je bio u ordinaciji.

U pitanju su muškarci T. Č. (27), M. B. (28) i žena J.G. (36).

Prvo osnovono javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv T.Ć.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading