"A ŠTA TI JE OVO, ISTO POKLON?" Bečlija mirno krenuo da izađe sa aerodroma, ali je onda carinik primetio nešto čudno (FOTO)
Foto: TANJUG/ Miloš Milivojević (STF)

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, zaustavljen 54-godišnji strani državljanin, koji je doputovao letom iz Beča, preuzeo prtljag sa pokretne trake i mirno se uputio ka aerodromskom izlazu.

Međutim, odabir zelenog kontrolnog prolaza ne znači da pregleda neće biti, pa je tako i ovaj putnik upitan da li ima nešto da prijavi.

 

Kada je odgovorio odrično, rekavši da sa sobom nosi samo lični prtljag, carinici su odlučili da kofere najpre pregledaju skenerom koji se nalazi u zelenom kontrolnom prolazu, a potom su od putnika zatražili da ih otvori.

U jedan od kofera bilo je spakovano i originalno pakovanje luksuznog sata poznate robne marke ''Jacob&Co''.

Otvorivši kutiju pred carinicima se ukazao pozlaćeni ženski sat, optočen brilijantima, za koji je na osnovu prateće dokumentacije i originalnog računa, utvrđeno da je nedavno kupljen po ceni od 52.700 evra.

Na pitanje zašto vrednu robu koju nosi sa sobom nije prijavio, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini jer je reč o poklonu.

U susret još jednoj sezoni novogodišnjih praznika, podsećamo da su pokloni takođe roba, te da samim tim nisu izuzeti od prijavljivanja. Zbog toga savetujemo putnike da carinicima prijave svu vrednu robu koju nose sa sobom, bez obzira da li je reč o poklonima ili predmetima za ličnu upotrebu i tako izbegnu rizik da im dragocenosti budu privremeno ili trajno oduzete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading