vrtić
Foto: Alo/Alo

Smrt dečaka starog godinu dana koji je preminuo u jednom novobeogradskom vrtiću najverovatnije je posledica “sindroma iznenadne smrti”. Po završenom uviđaju o slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo, po čijem nalogu je telo deteta poslato na obdukciju, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Reporteri „Alo“ došli su na lice mesta i uverili se da vrtić normalno radi. Ispred ulaza stajala su kolica beba koje su roditelji danas doveli na čuvanje.

Našim reporterima vrata vrtića otvorila je jedna zaposlena koja nije mogla da komentariše tragediju.

 - Nikakav komentar nemam - rekla je ona, a zatim je zatvorila vrata i zajključala ih.

Radnik iz obližnje prodavnice nije krio da ga je vest o tragediji potresla.

- Poznajem tu porodicu, mislim na roditelje detata. Znao sam i dete i iz poštovanja prema njima, ništa neču više reči. Svima nam je ovo jako teško, a ne mogu da zamislim kako je roditeljima - rekao je radnik.

Pedijatar dr Saša Milićević govoreći za medije istakao je da će se tek ispitivanjem utvrditi šta je uzrok smrti deteta iz novobeogradskog vrtića. Naveo je da postoji mogućnost da je u pitanju sindrom iznenadne smrti, što je jedna od najtraumatičnijih situacija u medicini.

- Sindrom iznenadne smrti javlja se kod odojčadi, do godinu dana o kod dece od godinu do 3 godine. To se događa svuda. Obično se javlja kod muške dece, češće se javlja kod dece koja su ranije rođena, kod dece koja su imale malu težinu na rođenju, dakle ispod 2,5 kg. Zatim događa se kod dece koja su majke u trudnoći pušile 10 cigareta, što za 4 puta povećava šansu za sindrom iznenadne smrti ili kako se nešto zove smrt deteta u kolevci, odnosno smrt deteta u krevetu - kaže dr Saša Milićević.

Ne postoji nijedan simptom koji bi mogao da ukaže na iznenadnu smrt.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading