HIRURG SA VMA KOJI JE TUKAO ŽENU PUŠTEN IZ PRITVORA UZ NANOGICU Danima je tukao suprugu, ona je tražila da ga puste na slobodu!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Odlukom Trećeg suda u Beogradu u ponedeljak je određen kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogicu) na drugoj adresi u odnosu na onu gde je ranije živeo sa suprugom. Ostojić je u pritvoru bio od 1. februara, kada je uhapšen zbog nasilja u porodici.

Takođe, njemu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Njega mogu da posećuju članovi porodice, uključujući i njegovu decu.

Na jučerašnjem suđenju ispitana su dva svedoka, jedan policajac kojeg je predložilo tužilaštvo i kum optuženog kojeg je predložila odbrana.

Supruga odbila da svedoči

Oštećena I.O. je na početku ovog postupka iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz.

I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Ona je svoju odluku obrazložila sudu time da je odlučila da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu.

Oštećena, koja inače ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku, je kazala da su ona i optuženi imali dovoljno vremena da razmisle o svemu, te su odlučili da sve urade u interesu njihove dece, dodajući da samo želi da se ova agonija završi.

Pisala sudu da puste nasilnika iz pritvora

To nije sve, juna ove godine, je I. O. pisala sudu i tražila da njenog supruga puste iz pritvora,

- Supruga mog klijenta je samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, advokata Vladimira Pavlovića, nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom suprugu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru - ispričao je ranije za "Novosti" advokat Đorđe Kalanj.

Kako je istakao, oštećena je ovu molbu uputila zbog njihove male dece.

- Na ovakvu odluku se odlučila kako njihovo troje maloletne dece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem - rekao je advokat.

Tukao suprugu skoro mesec dana

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading