Napadač Skadarlija
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

 

Istraga je pokrenuta i protiv Strahinje M. (29) koji se sumnjiči da je Gojku Đ. nakon izvršenja krivičnih dela, prikrivanjem tragova, pomogao da ne bude otkriven.

Osumnjičenom Gojku Đ. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Strahinji M. krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivčnog dela.

Gojko Đ. se na saslušanju branio ćutanjem odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok će Strahinja M. biti naknadno ispitan u redovnom postupku.

Sumnja se da je 3. decembra 2023. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Skadarskoj ulici Gojko Đ. pokušao da liši života oštećenog D.K. i pri tom sa umišljajem doveo u opasnost život gostiju i zaposlenih, kao i da je neovlašćeno nosio pištolj NN marke, kalibra 9 mm.

On je, kako se sumnja, nakon kraće verbalne rasprave sa radnikom obezbeđenja D.K. u njega ispalio više hitaca iz pištolja, ranivši ga u predelu stomaka, a nakon toga je napustio lice mesta.

Strahinja M. je, kako se sumnja, nakon toga otišao do stola gde je sedeo osumnjičeni Gojko Đ, uzeo njegova dva mobilna telefona sa stola i sakrio ih u Kosovskoj ulici, u pasažu iza betonskog stuba.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati svedoke i očevice događaja, naložiti antropometrisko veštačenje, sudsko-medicinsko veštačenje, psihijatrijsko veštačenje i preduzeti druge dokazne radnje.

Gojko Đ. je uhapšen 13. decembra prilikom ilegalnog prelaska državne granice između Srbije i Hrvatske, po poternici Višeg suda u Beogradu.

Prethodno mu je, na predlog ovog tužilaštva, sudija za pretdodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom premenskom periodu i naložio raspisivanje poternice.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading