OGLASIO SE VLASNIK STARAČKOG DOMA U MALOM MOKROM LUGU Evo šta je rekao posle izbijanja požara
Alo/Privatna arhiva

Vlasnik staračkog doma u Malom Mokrom Lugu u kojem je sinoć izbio požar u kojem su život izgubile dve osobe, jutro nakon svega jedva je smogao snage da za Telegraf.rs  izgovori samo dve rečenice.

Potresen, dramatičnim tonom nas je kada smo ga pozvali, zamolio samo jedno.

- Nemojte sada, molim vas. U haosu sam, razumete - kazao je on.

U sinoćnom poćaru u Malom Mokrom Lugu dve osobe su stradale, pet korisnika doma je primljeno na VMA i oni su u stabilnom stanju, a svi ostali korisnici su evakuisani.

Kako je sinoć izjavila ministarka zdravlja Danica Grujičić kada je obišla dom,  Hitna pomoć i vatrogasci su zaista brzo odreagovali.

- Sve korisnike doma su zaista na rukama vatrogasci spustili na bezbedna mesta zbog dima koji se napravio. Dve su žrtve, ne možemo da govorimo o uzrocima dok se ne uradi obdukcija. Petoro ljudi je na VMA. Ja sam se sada čula sa načelnikom VMA, mi ćemo otići tamo da ih obiđemo. Trenutno su stabilno - rekla je Grujičić i dodala sa du pacijenti zbog toksikologije koju VMA ima na pravom mestu.

Ona je nakon toga i obiščla korinsike doma koji su prevezeni na VMA.

Povređeni u stabilnom stanju 

Pukovnik VMA dr Toplica Lepić izjavio je jutros da je stanje petoro povređenih stabilno.  

“Oni su bili izloženi udisanju gasova i bili su u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja. Jedna pacijentkinja je bila intubirana, kasnije je uz terapiju stanje stabilizovano“, rekao je za RTS pukovnik dr Toplica Lepić.

Kako je saopštio MUP, pripadnici Sektora za vanredne situacije brzom reakcijom su lokalizovali požar, samo sedam minuta nakon stizanja na lice mesta.

U intervenciji gašenja požara koji je u potpunosti zahvatio jednu sobu na trećem spratu učestvovalo je 27 vatrogasaca-spasilaca sa osam vozila, iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Voždovac i Zvezdara.

Pretragom mesta požara, pronađeno je jedno smrtno stradalo lice, dok je drugo pronađeno lice predato ekipama Hitne pomoći, nakon čega je preminulo.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su 73 korisnika doma i osam zaposlenih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading