požar
Foto: Alo/Foto: RINA

Dve osobe izgubile su život u požaru koji je izbio u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu. Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih požara lokalizovali su požar za sedam minuta, koji je izbio u Ulici Partizanska broj 34, iz zgrade staračkog doma u Malom mokrom Lugu.

Starački dom kao da prati loša sudbina. Pre ove tragedije, 2020. godine, na njega je bila bačena bomba. Bombu je 20. februara te godine bacio maskirani napadač iz susednog dvorišta kao neku vrstu opomene vlasniku staračkog doma koji je od ranije poznat policiji. Srećom, niko nije povređen, ali je bila pričinjena materijalna šteta na ogradi dvorišta.

27 vatrogasaca-spasilaca iz VSJ Voždovac i VSJ Zvezdara sa osam vozila, pretragom mesta požara koji je u potpunosti zahvatio jednu sobu na trećem spratu, pronašli su jedno stradalo lice, dok je drugo lice koje je pronađeno predato ekipama Hitne pomoći, nakon čega je preminulo. Vatrogasci-spasioci evakuisali su i 73 korisnika doma i osmoro zaposlenih. U toku je dogašivanje požara.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić odmah sinoć je posetila dom, potvrdila je da su dve osobe izgubile život, navela da je pet korisnika doma prevezeno na VMA od kojih su dve osobe intubirane.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading