BORISA JE OTAC VEZAO ZA RADIJATOR, I TUKAO K'O MAGARCA, A GIŠKA.... Ovu priču o žestokom momku sa Voždovca je retko ko čuo
Foto: Printscreen

O njegovom životu nizale su se legende, ali jedna o njegovom ocu, a svako malo se u grupama posvećenim sećanju na devedesete pojavljuju neke nove priče.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na stranici "Legende devedesetih" objavljena je priča kojui je Jovke ispričao o Giški:

- On je rano ostao bez oca, odrastao je sa majkom i sestrom. Već sa 15 godina radio je stvari kao da ima 30. Tada je prvi put otišao preko u Italiju. Meni kaže Boris Petkov da on nije mogao tako, jer njega njegov otac Stamen veže za radijator i prebije ko magarca. Stamen je bio reprezentativac Jugoslavije u rvanju grčko-rimskim stilom. Gišku je teško bilo pratiti, sa 18 godina je već radio ono što rade duplo stariji momci. On je mnogo vremena proveo po zatvorima u inostranstvu, tamo je čak završio dva fakulteta. O njemu su se pričale priče po Beogradu. Giška nije hteo da bude kum, njemu su tu titulu dali drugi. On je imao veliki teret na leđima zbog svog imena. Čak je govorio: "Što se ne zovem Milutin mesec dana, da se odmorim..." Jer zamislite to ime Giška koje je odzvanjalo stalno Beogradom. Ti u svako doba dana i noći moraš da budeš najhrabriji i najjači, a on to jeste bio. Bio je čovek bez poraza, neustrašiv, iznad svih ostalih. Čovek koji za šta god da se opredelio bio bi uspešan. Takav čovek se teško rađa. Poginuo je na ratištu da ne bi neko drugi slučajno. Nikad nije govorio "Napred", nego "Za mnom, braćo" i išao prvi. Tenk se okrenuo bez naređenja na livadi i ostavio vojnike bez zaštite. Tako da je istina da je u pitanju bila izdaja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading