zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

Zbog sumnje da je počinio krivično delo opisano u Zakonu o oružju, Vukčeviću je određen pritvor do 30 dana. Vukčević je profesionalnu karijeru započeo u Partizanu, u kojem je igrao od 2003. do 2006. godine,

Nakon trogodišnje epizode u Humskoj ulici, karijeru je nastavio u Rusiji, proveo godinu dana u dresu Saturna, a onda se otisnuo u najbolje evropske lige.

Igrao je četiri godine za Sporting u Portugalu, a stigao je i do Premijer lige gdje je dvije sezone nastupao za Blekburn. Nakon toga je nastupao za Karpate u Lavovu, Vojvodinu, Levadijakos, Enosis Neon i Čaves pre nego što je poslednji angažman imao u Budućnosti iz rodne Podgorice 2018. godine.

Odigrao je pet utakmica za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a dres nacionalnog tima Crne Gore nosio je u periodu od 2007. do 2014. godine i zabeležio 45 nastupa i dva gola.

-Imao sam sve, a nisam uradio ništa, uvek sam želio više i nervirao sam se iako je to bio samo fudbal - rekao je u jednom intervjuu za portugalske medije Simon Vukčević, nekadašnji fudbaler Partizana koji je sada u centru pažnje pošto je uhapšen!

Vukčević je, kao što je i sam rekao u intervjuu, mogao i morao mnogo više u fudbalskoj karijeri, a pamtimo ga po mnogo toga. Po medaljama, trofejima, razornom šutu, ali i po tome što je uvek bio drugačiji od drugih.

Kao dete sa 13 godina prešao je iz rodne Podgorice gdje je trenirao fudbal u Zabelu u omladinsku školu Partizana. Sa 18 godina je debitovao za crno-bele u meču sa Borcem iz Čačka u februaru 2004. godine kada je zamenio Damira Čakara. Na pripreme ga je te sezone poveo Lotar Mateus, a omladinac sa brojem 33 na dresu i sa reputacijom velikog talenta je morao da sačeka smenu Nemca i dolazak Vladimira Vermezovića na čelo tima da bi zaigrao.

Bio je mladi reprezentativac

Bio je mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore, a nakon raspada zajedničke države odlučio se za dres Crne Gore za koju je na 45 mečeva dao dva gola. Sa Partizanom ima dve titule, sa Vojvodinom osvojen Kup Srbije, kao i Kup Portugala sa Sportingom.

Te sezone je upisao prve minute u timu sa Vladimirom Ivićem, Ivicom Ilijevom, Albertom Nađom, Ivicom Kraljem, Ljubinkom Drulovićem, Pjerom Bojom, Andrijom Delibašićem... Naredne sezone je zablistao, dao je čak 10 golova i bio uz Sašu Ilića sigurno najbolji igrač crno-belih. Sa samo 19 godina bio je pravo otkrovenje, ali se više nego o golovima koje je uglavnom postizao sa distancem ubitačnim šutem pričalo o njegovom broju!

 Na početku sezone Ivica Kralj je uzeo broj 25, Đorđe Pantić 27 Nikolas Asprogenis 30, a "jedinicu" je zadužio Simon Vukčević i po tome je ostao upamćen do danas!

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading