RASTURENA SRPSKA BANDA NA PIRINEJSKOM POLUOSTRVU Napravili plantažu marihuane u podrumu hostela, pogledajte filmsku akciju hapšenja (VIDEO)
Foto: Printscreen/Španska policija

Kako je objavljeno na sajtu policije sa Iberijskog poluostrva, oni su se bavili uzgojem marihuane.

Tokom pretresa na pet lokacija, tačnije plantaža, zaplenjeno je više od 37.000 biljaka, 25 kilograma pupoljaka marihuane, 32.000 evra, mobilni telefoni i automobili.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima udaljenim od centra grada, a najveća je bila smeštena u jednom napuštenom hostelu. Članovi grupe su zatvorili sve ulaze u ovaj objekat, kako bi plantaža ostala neprimećena. Tvrdi se da su se pored međunarodne trgovine narkoticima, bavili i prodajom pupoljaka marihuane po Barseloni.

Istraga je, prema onome što se navodi na sajtu, počela krajem januara ove godine, kao rezultat razmene informacija između španske i srpske policije. Tada se došlo do podatka da kriminalnu grupu predvodi Srbin, nastanjen u španskoj pokrajini Katalonija i da je poslednjih nekoliko godina oko sebe okupio zemljake, u cilju trgovine drogom. Istražitelji su locirali i identifikovali sve članove organizacije i otkrili na kojim lokacijama uzgajaju marihuanu.

Ova kriminalna organizacija je delovala po strogo hijerarhijskom principu. Svaki član je imao svoja zaduženja i svi su odgovarali šefu grupe. Pored toga, njihova komunikacija je vođena uz punu diskreciju, kako bi se garantovala njihova bezbednost.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading