"VADI GIŠKA 1.000 DINARA DA ME PLATI, A JA MU KAŽEM..." Ovu priču o žestokom momku sa Voždovca nikad niko nije čuo
Foto: Printscreen

Božović je rođen kao Đorđe Mićković 16. septembra 1955. u Peći od oca Gavrila "Gavra" Mićkovića iz klana Kuči i majke Milene.

Kada mu je otac ubijen porodica se preselila u Beograd, nastanivši se u naselju Voždovac. Njegov dolazak na Voždovac sa osam godina oblikovao je ostatak Đorđevog života. O njegovom životu nizale su se legende, ali jedna o njegovom ocu, a svako malo se u grupama posvećenim sećanju na devedesete pojavljuju neke nove priče. 

Tako je osvanula i jedna nova priča, upravo o Giški.

Ovo je Sića ispričao o Giški:

- Vozio sam taksi u Beogradu kada sam video Gišku kod tada novog, danas starog bioskopa na Voždovcu. Noć, Giška stoji, kratko ošišan, lep ko Kluni, ja stanem da ga povezem, dođemo do Slavije, on mi daje crvenu, ja mu kažem: "Ne Giška, ja te ovo častim", on neće da čuje, kaže: "Ne, ne, moraš da uzmeš, ti pošteno radiš." Tad me je kupio za ceo život i vremenom smo postali prijatelji. Kasnije kad je pao u zatvor u Nemačkoj, novine su o njemu pisale da je boss, da ima 5000 vojnika širom Evrope, on jeste imao dobre drugove, ali nije imao toliko ljudi, to su novinske priče. Oni su ga prozvali da je opasan kriminalac, da je šef jugo mafije. Njega iz Nemačke izruče Italiji jer su ga tražili od ranije kada je pobegao iz nekog sicilijanskog zatvora. Kaznu je služio u Trevizu, ja čujem i odem da ga posetim, odnesem mu Serđo Taćini trenerku i 100 hiljada lira. Imam slike sa njim i pisma koja mi je slao: "Srpskom domaćinu Milošu Sićoviću koji nosi junačko, najsrpskije ime." Takvi ljudi kao što je bio Giška danas se ne rađaju više - piše na stranici Legende devedesetih. 

 

 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Milena Popović priznala šta je sve uradila na svom telu Celu emisiju “U RINGU” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading