zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

-  Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršili tri krivična dela razbojništvo u samostalnim trgovačkim radnjama. Sumnja se da su u stanju uračunljivosti, pretnjom da će napasti na život i telo oštećenih oduzeli tuđu pokretnu stvar u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Krivična dela su počinili na taj način što je, po prethodnom dogovoru, prvookrivljeni čuvao stražu ispred radnji, a drugookrivljeni ušao unutra i prišao radnicama, pa je uperivši u njih predmet koji je izgledao kao pištolj crne boje, oduzeo novac u ukupnom iznosu od 77.000 dinara - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon izvršena dva krivična dela, optuženi su uspeli da pobegnu, dok ih je nakon trećeg uočila patrola policije.

- Patrola je uspela da uhapsi provokrivljenog, ranije neosuđivanog, dok je drugookrivljeni, ranije osuđivan, pobegao sa mesta izvršenja krivičnog dela - dodaje se u saopštenju i navodi da je za ovo krivično delo zaprećena kazna zatvora od dve do 10 deset godina zatvora.

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading