rasa popov
Foto: Printscreen

Te 2014. godine dva maloletna brata dobili su preko 300 prijava za razna dela. Oni su snimljeni kako u Beogradu maltretiraju penzionera (80) koji se vraćao kući kroz podzemnu garažu. Nesrećni starac kasnije je pronađen mrtav! Ista maloletna braća su napala i poznatog književnika i televizijsko lice Rašu Popova.

Maloletnici su u septembru 2014. jednog starca (80) u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, posle čega je nesrećni čovek preminuo. Njima se nije sudilo zbog godina, jer nisu bili krivično odgovorni. Po zvrešenom slučaju oni su podpali pod ingerenciju Centra za socijalni rad, čijim radom je postignut veliki uspeh. Braća su se socijalizovala počela da se školuju i postigli su veliki uspeh.

Dečak koji je prebio Rašu postao odlikaš!

Dečak koji je pre dve godine pretukao književnika Rašu Popova, postao je jedan od najboljih učenika u svom razredu.

On tada pohađao drugi razred Osnovne škole u Beogradu, a učitlji  su rekli da je vredan, uredan i pažljiv na času.

Popov, koji je posle ovog napada dugo imao traume, nije krio radost što je uspeo da se vrati na pravi put.

-Drago mi je što je on sada dobar đak, video sam ja da su to inteligentni mladići. Ne bih voleo da ga vidim jer ne volim daobnavljam to traumatično iskustvo. Nekoliko meseci sam zbog tog događaja bio konstantno u strahu. Ipak, ponavljam, deca nisu kriva zbog nasilničkog ponašanja, oni su samo oruđe u rukama svojih roditelja-, rekao je Popov.

 Dečak je nakon incidenta u novembru 2014. kada je sa svojim starijim bratom napao Rašu Popova, smešten u Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. kada je oduzet od roditelja nije znao da se potpiše, a sa bratom je imao zajedno više od 300 prijava zbog razbojništava i krađa. Danas je on ponos celog Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

Književnik Raša Popov krajem oktobra te godine, bio je žrtva braće (10) i (11), koja su imala više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa. Braća su Popova sačekala ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

- On im je dao metalni novac. Potom su ga pratili i kada je ušao u zgradu ponovo su tražili pare. Bili su navalentni i ko zna šta bi se dogodilo da nije naišao komšija, koji je sa Popovom ušao u lift. Međutim, razbojnici su peške došli do sprata na kojem književnik živi i tu su ga maltretirali. Popov im je ponovo dao novac i u pokušaju da uđe u stan nastalo je komešanje. On je uspeo da se izvuče i uđe u stan, a braća su počela da zvone i lupaju na njegova vrata",  pisao je tad Alo.Komšije su pozvale policiju, a književnik im je dao izjavu.

Popov je tada za „Alo!“ isprićao šta se dogodilo.

 - Nakon napada se loše osećam, jer sam ceo život posvetio pisanju deci ali eto doživeo sam i to da me oni na sopstvenom pragu napadnu. Oni su me pratili kao vučjaci zeca ali na svu sreću sve se dobro završilo - rekao je tad Popov za Alo.

Prema njegovim rečima oseća veliko razočarenje u tu decu, kojoj je taktika da prate i napadaju starije osobe kako bi ih opljačkali. On je takođe i malo zbunjen reakcijom javnosti, odnosno brigom za njegovo stanje.

– Saletali su me na ulici i pratili do zgrade a prilikom ulaska u stan pokušali su da uđu ali, sam uspeo da se sa njima izborim i zaključam vrata - rekao je Popov.

Popovu su deca prišla da mu traže novac, i nakon što nisu bili zadovoljni sa novcem koji im je dao, oni su ga napali.

Raša Popov je srpski književnik, dugogodišnji televizijski novinar, novinar-saradnik „Mokrinskih novina", zvezda dečije televizijske emisija „Fore i fazoni". Popov je preminuo 19 aprila 2017. godine.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading