vazdušna puška- snajper
Foto: Printscreen/YouTube/ Archer7

Nakon ovakve odluke Višeg suda u Novom Sadu, na koju se čekalo osam godina, branilac okrivljenog najavio je žalbu. Upravo sa advokatom okrivljenog Marića iz Novog Sada Milanom Unkovićem razgovarala je dopisnica Kurira, Ana Drakić u jutarnjem programu.

Kao branilac okrivljenog Marić Miloša, Milan Unković je istakao da je apsolutno nezadovoljan odlukom Višeg suda koja je objavljena.

- Smatram da u postupku koji se odvijao pred Višim sudom u Novom Sadu, sporne činjenice na koje sam ja, zajedno sa kolegama, ukazivao tokom postupka, nisu utvrđene. Takođe, isticali smo i povredu prava na suđenje u razumnom roku, s obzirom na to da je prvostepeni postupak trajao više od 8,5 godina. Sve naše primedbe koje smo isticali tokom prvostepenog postupka nisu uvažene od strane Višeg suda u Novom Sadu, što čini nerazumljivim dugotrajnost postupka bez usvajanja ili pravičnog razmatranja bilo kakvih dokaza ili predloga odbrane - rekao je Unković za "Kurir".

Prokomentarisao je krivičnu sankciju, odnosno zatvorsku kaznu, koja je izrečena okrivljenom Mariću.

- Smatram da nije bilo osnova za izricanje tako stroge kazne. U daljem toku drugostepenog postupka pred drugostepenim sudom nastojati ćemo dokazati nepravilnosti koje su se dogodile pred Višim sudom u Novom Sadu - istakao je.

Za kraj ispričao je koji su njegovi dalji koraci.

- Što se tiče mojih sledećih koraka, planiram podneti žalbu na prvostepenu presudu nakon što primim pismenu presudu od prvostepenog suda. Nakon toga, sledi postupak pred drugostepenim apelacionim sudom u Novom Sadu. Ne mogu unapred predvideti kakva će biti odluka drugostepenog suda, ali svakako će odbrana nastojati da istakne određene nepravilnosti koje su se, prema našem mišljenju, desile tokom prvostepenog postupka - rekao je Unković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading