Nikola Grujić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Nenad u ispovesti za naš portal ističe da ga je najviše potreslo što pijani vozač nije čak ni zastao da njegovom sinu pruži pomoć.

- Kobnog 9. jula 2022. Nikola je bio sa devojkom na izlaznom delu benzinske pumpe kada je vozač svojim automobilom „alfa“, brzinom od 81 kilometar na sat izgubio kontrolu nad vozilom i udario ga. Moj sin je uspeo da odgurne svoju devojku i tako je spase, ali on nažalost nije mogao da izbegne udarac. Preleteo je preko krova i pao skoro šest metara dalje, ali se vozač se nije zaustavio. Nastavio je dalje, a najcrnje je što je otišao kod brata u kafić. Tamo je hladnokrvno i bezosećajno seo da popije kafu, iako je svaki trenutak za život mog sina bio dragocen. Nikola je izgubio mnogo krvi, ali da je stao postojala je mogućnost da ranije stigne u bolnicu i da možda preživi - kaže Nenad Grujić, oficir Vojske Srbije i navodi da su Nikoli u pomoć priskočili radnici sa pumpe i mladići iz automobila.  

Nikola Grujić

Optuženi je vozio brzinom od 81 kilometar na sat , Foto: privatna arhiva

 

 

Izgubio bitku za život: Nikola preminuo posle sedam dana provedenih u komi

 

Nikola Grujić je prebačen u Klinički centar s velikim hematomom na mozgu.

 - Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i da je nastupila usled povreda moždanih centara važnih za život i nastalih komplikacija. Lekari su mi odmah rekli da budem spreman za najgore jer su povrede bile jako teške. Preminuo je posle sedam dana provedenih u komi - kaže neutešni otac.

Nikola Grujić

Otac se nada da Nikole neće biti samo broj u nekom sudskom postupku. Foto: privatna arhiva

 

 

- Moj Nikola je posvetio čitavu svoju dušu ovoj zemlji i s ponosom je ispunjavao svoje dužnosti. Bio je kadet Vojne akademije i bila mu je životna želja da postane oficir i nastavi porodičnu tradiciju koju su započeli njegov deda i otac. Sahranjen je u vojničkoj uniformi, kao pravi vojnik, uz počasnu paljbu. Tada sam mu rekao: „Mirno spavaj, moj mali vojniče!“ Bio je među najboljim kadetima, svi komandiri su imali samo reči hvale za njega. Kada smo se poslednji put čuli rekao mi je da je završio celu godinu i da je položio sve ispite. Zbog toga ću se boriti da onaj koji je prekinuo njegovu časnu misiju odsluži odgovarajuću kaznu. Dao sam vojničku zakletvu, 21. jula 2022. na groblju u Čačku, pred počasnim vodom da će pravda biti zadovoljena - kaže ožalošćeni otac, i ističe da je uvek bio ponosan na Nikolu, a naročito kada je upisao Vojnu akademiju.

Nikola Grujić

Foto: privatna arhiva

 

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu je nedavno podiglo optužnicu protiv pijanog vozača, koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom i nepružanje pomoći teško povređenom mladiću. Uskoro se očekuje da bude zakazan glavni pretres. 

Advokat Borivoje Borović, branilac Branislava Radoša rekao nam je da se optuženi trener u istrazi branio ćutanjem, ali da će na glavnom pretresu detaljno izneti odbranu.

Kadet nije mogao da izbegne nesreću

 

Nenad Grujić kaže da su tokom istrage urađena dva veštačenja.

 - Prvo je pokazalo da su Nikola i vozač podjednako odgovorni za nesreću koja se dogodila. Međutim, posle toga je naređeno drugo veštačenje, koje je utvrdilo da nije bilo Nikoline krivice. Veštak saobraćajne struke je naveo da Nikola nažalost nije mogao da izbegne nesreću - navodi neutešni otac.

 

 

@dosije.192 DUŠ(M)ANKA HLADNOKRVNI UBICA - Pravnica krala, likvidirala muža pa zapalila brata! #fypシ゚viral #fypシ #fyp #dušmanka #dosije192 #dosije ♬ Creepy Violins - Apollo Nove

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading