OGLASILA SE INFRASTRUKTURA ŽELEZNICE O SUDARU DVA VOZA Zaposleni priznao propust u radu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog, navedeno je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Prema preliminarnim informacijama, mašinovođa je, nakon uočavanja prepreke sproveo kočenje i izašao iz kabine i dodatno sprečio teže posledice. Isleđenje ove nesreće vrši istražna komisija Infrastrukture železnice Srbije.

U saopštenju je navedeno da je 17. novembra u 18.42 časova, na regionalnoj pruzi broj 207 Novi Sad - Odžaci - Bogojevo, prilikom saobraćaja voza broj 25412 prevoznika Srbijavoz, između službenih mesta Ratkovo - Odžaci, došlo je do naleta voza 25412 koji saobraća na relaciji Novi Sad - Subotica na kraj međunarodnog teretnog voza broj 49028 (lok 753-782 i 9 Sgs tovarenih kola kontejnerima, prevoznika Transagent Operator).

Prekid saobraćaja

Najveća dopuštena brzina kretanja vozova na ovoj deonici je 100 km/h. Na mesto nastanka nesreće izlazio je i istražni sudija, pokrajinski inspektor za železnički saobraćaj i predstavnici CINS-a (Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju).

Prekid u organizaciji saobraćaja vozova na delu pruge Ratkovo - Odžaci traje od 18:42 i dalje do sanacije posledica nesreće. Zbog ove nesreće otkazuju se vozovi za prevoz putnika na relaciji na relaciji Sombor-Novi Sad-Sombor (prevoznik Srbijavoz).

Za otklanjanje posledica ove nesreće angažovan je pomoćni voz iz Beograda, koji je u stanicu Novi Sad ranžirna prispeo u 6.21 i nakon stanične manevre u 7.45 krenuo na lice mesta.

Iz opšte bolnice u Somboru danas je saopšteno da je od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intenzivne nege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara. U Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano, navela je ta zdravstvena ustanova u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading