bombaši
Foto: Printscreen

Dušan Krstić (59), poznat pod nadimkom Duca sa Olimpa, i njegova supruga Džesika R. T. (39), inače državljanka Australije, uhapšeni su zbog sumnje da su prethodnih nedelja bacali bombe na kuće pokojnog Dragoslava Kosmajca! Duca s Olimpa je navodno rekao da je to učinio iz osvete jer mu je Kosmajac navodno pokušao da ubije ženu i dete, ali i zato što navodno stoji iza likvidacije njegovog kuma - čuvenog Gorana Marjanovića - Goksija Bombaša!

Prethodnih nedelja porodična kuća pokojnog kontraverznog biznismena Dragoslava Kosmajca, ali i kuća njegove ćerke Milice našle su se na meti bombaša. Bačeno je nekoliko eksplozivnih naprava u dvorišta kuća, a od četiri bombe samo je jedna eksplodirala. Beogradska policija je ubrzo ušla u trag napadačima.

Pre dva meseca se venčali

Kako navode mediji, sam Krstić navodno se ranijih godina često našao na meti raznih napada, a neko vreme je proveo u dalekoj Australiji.

- U Australiji je upoznao svoju sadašnju ženu Džesiku, koja je fakultetski obrazovana i završila je društvene nauke. Nedavno su došli zajedno u Srbiju. Pre samo dva meseca oni su se venčali i pravili su svadbu. Neko vreme su živeli u okolini Ljiga, a tamo su upravo i uhapšeni. Inače, sumnja se da je Krstić i u Australiji neko vreme proveo u zatvoru - navodi izvor.

- Pripadnici MUP-a u Beogradu, u saradnji sa Policijskom stanicom u Ljigu i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su D. К. (57) i njegovu suprugu Dž. R. T. (39) zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti - navodi se u saopštenju MUP i dodaje:

Dragoslav Kosmajac

Dejan Briza

 

- Oni se sumnjiče da su 7. novembra ove godine u Beogradu bacili eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće jednog muškarca koja se nije aktivirala, a sutradan su, kako se sumnja, ponovo bacili ručnu bombu i tom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta. Osumnjičeni supružnici su 15. novembra, kako se sumnja, bacili ručnu bombu na porodičnu kuću ćerke ovog muškarca koja nije eksplodirala, nakon čega su brzom i efikasnom akcijom policije uhapšeni. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju policije.

Goran Marjanović zvani Goksi Bombaš

Printscreen legende devedesetih

 

Joca Amsterdam robijao zbog Goksija Bombaša

Dušan Krstić je tvrdio da je nalogodavac ubistva njegovog kuma Goksija Bombaša Dragoslav Kosmajac, međutim, taj slučaj je odavno rešen i osuđene su osobe za napad. Marjanovića su ubila dvojica tadašnjih policajaca Bojan Prodanović i Miodrag Milosavljević. Za ova ubistva policajci su osuđeni na po 15 godina zatvora, a za podstrekivanje je 15 godina dobio Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam. Po optužnici, Jocića je Prodanoviću i Milosavljeviću za tu uslugu obećao 50.000 maraka i dao im vozilo „simka", italijanskih registracije, i dva automatska pištolja „hekler i koh“.

 

Kako saznajemo, reč je o Dušanu Krstiću, žestokom momku iz devedesetih godina, koji je poznat pod nadimkom Duca sa Olimpa, ali i o njegovoj supruzi Džesiki R. T. (39), koja je australijska državljanka.

- Oni su navodno na saslušanju priznali šta su uradili, a Dušan Krstić je dao obrazloženje i zbog čega - da je reč o osveti. Rekao je da zna da je pokojni Kosmajac prodavao mnogo droge na Zvezdari, ali i da stoji iza pokušaja ubistva njegove bivše supruge u deteta. Ispod vozila je postavljen eksploziv, a supruga i njegovo dete su pukom srećom napad preživeli - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje šokantne detalje sa saslušanja:

bombaši

Foto: MUP Srbije

 

- Takođe, rekao je da je to uradio iz osvete za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, koji je brutalno likvidiran davne 1995. godine u beogradskom kafiću. Tvrdio je da je pokojni Kosmajac nalogodavac tog ubistva. Kazao je da je zato želeo da se osveti. Inače, Dušan Krstić se početkom devedestih družio i sa čuvenim žestokim momkom Aleksandrom Kneževićem Kneletom, koji je ubijen pod misterioznim okolnostima 1992. u Beogradu u hotelu „Hajat“ - tvrdi naš sagovornik.

Dragoslav Kosmajac kuća ćerke

Foto: Alo.rs

 

Golupčiće odale neeksplodirane bombe

Kako saznajemo, Krstića i njegovu suprugu odale su uprave neeksplodirane eksplozivne naprave koje su bacili na Kosmajčev dom.

- Od četiri bombe, jedna je eksplodirala. Ostale koje nisu pokupljene su i veštačene, a zatim je na njima pronađen DNK osumnjičenih. Inače, reč je o napravama starim možda i više decenija - navodi izvor.

 

Utvrđuju se okolnosti napada na kuće Dragoslava Kosmajca, koji je 2020. preminuo od posledica koronavirusa. Podsetimo, pre nekoliko dana bačena je eksplozivna naprava i u dvorište kuće ćerke Dragoslava Kosmajca, koja takođe, srećom, nije eksplodirala.

Inače, sumnja se da je Dušan mesecima čak pratio decu pokojnog Kosmajca, jer su prilikom pretresa kod njega pronađene rute i mape kojim se kreću pokojnikove ćerke i sin.

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading