bombaši
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

- Oni se sumnjiče da su 7. novembra ove godine, u Beogradu, bacili eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće jednog muškarca, koja se nije aktivirala, a sutradan su, kako se sumnja, ponovo bacili ručnu bombu i tom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta. Osumnjičeni supružnici su, 15. novembra, kako se sumnja, bacili ručnu bombu na porodičnu kuću sestre ovog muškarca, koja nije eksplodirala, nakon čega su brzom i efikasnom akcijom policije uhapšeni. D. К. i V. T. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju MUP.

bombaši

Foto: MUP Srbije

 

 

Podsetimo, kako smo već pisali, D. K. je priznao krivična dela, a kao motiv naveo je osvetu prema pokojnom Dragoslavu Kosmajcu, jer je, kako uhapšeni tvrdi, prodao mnogo droge na Zvezdari.

Supružnici tvrde da su dve kuće Kosmajca na Zvezdari napali zbog ubistva njihovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš. Ovaj mladić, koji je na beogradskom asfaltu važi za neobuzdanog pripadnika mlađe generacije, ubijen je 18. jula 1995. godine u kafiću "Bambi" u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari. U pucnjavi nastradala je i Marjanovićeva devojka Marija Đorđević, a više ljudi ranjeno. 24sedam/Katarina MihajlovićUhapšeni bombaši napali dve kuće pokojnog Kosmajca Njegovo ubistvo, odavno je i sudski rešeno. Marjanović su ubila dvojica tadašnjih policajaca Bojan Prodanović i Miodrag Milosavljević. Za ovo ubistva su policajci osuđeni na po 15 godina zatvora, a za podstrekivanje je 15 godina dobio Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam. Po optužnici, Jocića je Prodanoviću i Milosavljeviću za tu "uslugu" obećao 50.000 maraka i dao im vozilo "simka", italijanske registaracje i dva automatska pištolja "hekler i koh".

- D.K. tvrdi i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog "Goksi bombaš" koje se dogodilo 1995. godine - navod izvor/

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading