hapšenje
Foto: Alo/Shutterstock

 

Kako saznajemo, nakon privođenja G. B. je na saslušanju negirao da je ikome pretio nakon što mu je pas uginuo, a sud mu je zatim odredio pritvor do 30 dana. U tom roku trebalo bi da budu saslušani ostali svedoci i žrtve. Osumnjičeni je, međutim, na saslušanju tvrdio da se zapravo njemu preti i da se boji za bezbednost svoje porodice. Ko je kome pretio, trebalo bi da utvrde istražni organi.

Prema navodima prijave, G. B. je odneo kod pomenute veterinarke na pregled ženku psa rase pitbul, koja je bila izujedana po zadnjim nogama, i ona ju je operisala. Kako saznajemo, tokom ili posle operacije došlo je do komplikacija, pa je kuče uginulo.

Kako se navodi, nezadovoljan uslugom veterinarke, tvrdeći da mu je psa bespotrebno operisala i usled čega je, kako kaže pas uginuo, G. B. je navodno njoj uputio brojne pretnje, posle čega je uhapšen.

Međutim, rodbina uhapšenog tvrdi za Alo! da on nikome nije pretio, već naprotiv, da su njemu pretili da ne bi leš psa odneo na obdukciju na Veterinarski fakultet u Beogradu.

- Njemu su pretili moćnim ljudima, govoreći mu „da se mane ćorava posla“, jer ta veterinarka iznajmljuje lokal od jednog moćnika. Ti njeni navodni prijatelji njemu su dolazili na posao i pretili mu. To je on jasno ponovio i na saslušanju - objašnjava rođaka uhapšenog.

Plakao je, a ja sam ga grlila i tešila

Izjavu za Alo! dala je i radnica vaterinarske ambulante, koja je potvrdila da je supruga osumnjičenog donela psa i da je ona isključivo komunicirala sa veterinarkom.

- Radnica je rekla da je posle dan-dva otišla kod osumnjičenog na posao i tešila ga jer je on plakao zbog psa. Navela je i da je osumnjičeni bio jako potresen i da joj je na račun njenog poslodavca svašta rekao - da je ona ubica, te da će mu ona platiti zbog toga. Rekla je da tada nije znala da li je to rekao samo u afektu ili je zaista tako mislio - navodi izvor.

Rođaka navodi da je do incidenta došlo nakon što im je pas izujedan po zadnjim nogama.

- Došlo je do koškanja oko hrane i psi su je izujedali. Tad smo pozvali prvog veterinara koji joj je isprao rane, dao antibiotik i rekao da je sutra odvedemo u Aranđelovac kako bi primila drugu dozu antibiotika i infuziju. Odveli smo je kod te veterinarke sa kojom smo sarađivali. Tad joj je izvadila krv i rezultati su bili više nego dobri. Međutim, nakon pregleda rekla je da bi rane trebalo da se operišu. Dala je supruzi osumnjičenog da potpiše saglasnost za operaciju. Tokom dana je govorila da je pas dobro, a predveče je uginuo - objašnjava naš sagovornik.

pas

Printscreen

 

Prema navodima rođake, nakon što su preuzeli psa, osumnjičeni G. B. je plakao, a potom ga je sahranio.

- Počeo je da zove sve veterinare po Aranđelovcu i okolini i da se raspituje šta je moglo da pođe po zlu da mu keruša ugine. Zvao je i veterinara koji ju je prvi pregledao i on je potvrdio da se ugrizne rane ne operišu, pogotovo kod nje jer nisu bile velike. Rekao je da je psa trebalo da tretiraju antibioticima, da mu se daje infuzija i ispiraju rane. Takve odgovore je dobio i od drugih veterinara. Međutim, onda je javno počeo da priča o svom slučaju u nadi da će podstaknuti druge vlasnike životinja da se jave. Pričao je i da će otkopati i odneti ga na obdukciju. A onda je imao „iznenadnu“ posetu veterinarkinih prijatelja, koji su mu pretili - objašnjava sagovornik.

Osumnjičeni: Nikada se nisam čuo sa veterinarkom

Osumnjičeni G. B. je na saslušanju izjavio da niti ima veterinarkin broj, niti se ikada putem telefona čuo sa njom.

- Moja supruga ju je našla i sarađivala je sa njom, jer su blizu. Nikada ali nikada je nisam pozvao niti putem mobilnog sa njom pričao. Takođe negiram i da me ja posetila njena radnica i to na  poslu. Ali da mi je teško zbog gubitka psa jeste. Istina je da sam plakao, ona je bila umiljata i prava maza i mnogo volim životinje zato se trudim oko njih i nije bitno da li su kada je reč o psima rasni ili mešanci, to svi u gradu znaju - rekao je osumnjičeni na saslušanu u tužilaštvu u Aranđelovcu.

 

Kako navode, potom je neko na zidu veterinarske ambulante napisao natpis „ubico“, a dan kasnije je polomljeno i staklo na ambulanti.

Kako navode poznanici, G. B. je redovno dovodio pse sa ulice u ambulantu da im se pomogne.

(Ekipa Alo!)

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading