suđenje
Foto: Alo

Kao razlog što se svedoci nisu pojavili, svi iz porodice ubijenog Jolovića, navodi se njihova bolest. Međutim, jedan od svedoka koji se nije pojavio, Miloš Mihajlović, uhapšen je u utorak, kako se sumnja zbog krivičnog dela iznuda.

- Dok sam bio u poseti svom klijentu (okrivljenom Đuri Nikoliću) u Centralnom zatvoru sreo sam Mihajlovića. Pitao sam Đuru je l to on i on mi je rekao da jeste - objasnio je Nikolićev branilac i dodao:

- Kasnije sam saznao da je uhapšen zbog krivičnog dela iznuda.

Sudija je konstatovala ovu izjavu branioca, nakon čega se za reč javio i okrivljeni Nikolić koji je potvrdio da je sreo Mihajlovića u pritvoru i da ga je prepoznao.

Zbog odsustva svedoka jučerašnje suđenje je odloženo, a naredno je zakazano sa danas kada će biti ispitani drugi pozvani svedoci.

Mihajlović je inače bio sa Jolović kada je ubijen i jedan od glavnih svedoka ovog ubistva, a okrivljeni Nikolić ga je pominjao i dok je iznosio odbranu.

 Na početku suđenja optuženi Nikolić je priznao ubistvo.

suđenje

 

 

 

- Priznajem ubistvo i da sam koristio oružje, ali ne na način kako se tvrdi u optužnici. Detaljno ću u svom izlaganju izneti odbranu - rekao je Nikolić izražavajući kajanje što je ubio Vuka Jolovića, krajem maja prošle godne u Jakovu.

Nikolić tvrdi da ga je ubijeni, zajedno sa svojim bratom Lazarom  i Milošem  godinama maltretirao psihički i fizički, te je ispričao detalje jednog prebijanja.

Optuženi je naveo da ga je na dan ubistva pozvao Lazar i rekao mu da se nađu, što je Nikolić uradio i došao na okretnicu autobusa u Jakovu gde su ga, kako tvrdi, ubijeni, njegov brat i još jedan mladić "toliko pretukli da se uneredio".

Uz pomoć jednog poznanika, Nikolić je, kako je naveo, uspeo da pobegne i dođe do kuće, ali je automobil ostavio na mestu gde su ga pretukli, zbog čega je njegov otac otišao po vozilo.

Nikolić je, kako tvrdi, zatim legao da spava ali je njegova majka ušla u sobnu bleda i rekla da su došli Vuk , Lazar. i Miloš  nakon čega je video ispred kuće da tuku njegovog oca i brata.

suđenje

 

 

 

Tereti se za teško ubistvo

Nikolić se optužnicom na teret stavljaju krivicna dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Sumnja se da je nakon verbalne svađe Nikolića i Vuka J. ranije tog dana, Vuk J. došao do porodicne kuće okrivljenog, gde je ušao u fizički sukob sa Nikolićevim ocem.

Nikolić je, kako se sumnja, oko 19.45 uzeo automatsku pušku iz svoje kuće i u Vuka J. ispalio dva kratka rafala, nanevši mu, pored ostalog, povrede u stomak i butnu arteriju. Potom je više puta pozivao M.M. da izađe iza ograde gde se sakrio, a tokom pucnjave je oštetio i tri vozila.

Sa puškom skrivenom ispod majice, svojim automobilom "golf 4" je napustio lice mesta, a dva dana kasnije se samoinicijativno predao PS Surčin.  Vuk J. je kolima Hitne pomoci prebačen u Urgentni centar, gde je oko 1 sat posle ponoći preminuo usled zadobijenih teših povreda stomaka i butne arterije.

Optuženi tvrdi i da su oni pretili da će mu silovati majku, a kako je kazao, znao je za takve situacije.

- Tog dana su došli pred moju kući, majka mi je uletela u sobu bleda govoreći da su oni stigli. Napolju su vikali gde ti je majka da je silujemo. Pred kućom su urlali i pravili buku pa sam majku poslao u potkrovlje. Video sam da Vuk ima pušku, a Kole pištolj. Znao sam da će me ubiti i morao sam da branim sebe i porodicu. Znam da sam uperio pušku u Vuka i tada sam čuo rafal. Kada sam začuo rafal bacio sam pušku. Ubacili smo Vuka u auto i odvezli su ga njegov brat i Kole a ja sam pobegao. Danima sam lutao šumom, kasnije sam u policiji saznao da je Vuk mrtav. Sve bi dao na svetu da se ovo nije desilo, rekao je tad Nikolić.

 Na početku glavnog pretresa otkriveno je, odnosno  pročitan je izveštaj obdukcije ubijenog pilota da je u krvi osim alkohola, kokaina imao i - fentanil.

droga

Foto: Youtube/Printscreen/ BBC News

 

 

Zloupotrebili sredstvo protiv bolova

Prema registru Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC), u pitanju je sintetičko sredstvo protiv teških bolova, slično je morfijumu ali je višestruko jače od njega i smrtonosno u maloj dozi od samo dva miligrama.

Njegova proizvodnja zahteva minimalno tehničko znanje, a uputstvo za pravljenje se, prema rečima upućenih u ovu problematiku, može naći čak i na internetu.

Intenzivno uzimanje i ove droge može da izazove smrt kod uživaoca. Reč je o vrsti takozvanih sintetičkih droga koja se stvara u laboratoriji od legalnih hemijskih sastojaka, čiji je učinak skoro identičan kao uzimanje kokaina ili heroina.

Fentanil se u medicini koristi kod otklanjanja hroničnog bola u slučaju karcinoma.

 

Naime, odbrana Đure Nikolića, optuženog za ubistvo, tvrdi da je fentanil pomutio razum Vuku, koji je izazvao incident koji se tragično završio.

- Hemijsko-toksikološkom analizom je utvrđeno da je u krvi imao prisustvo fentanila i kokaina. Veštaci sad treba konkretno da odgovore da li su alkohol i navedeni opijati pojedinačno i u sadejstvu uticali na svest Vuka  i u kojoj meri, pre svega po pitanju agresivnosti, lažnog samopouzdanja i precenjivanja sopstvenih mogućnosti - navedeno je na početku glavnog pretresa.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading