Miloš Radonjić
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

 

Tako je bilo i početkom oktobra, kada je na svom brodu “Maksi Jena” stigao u Trst sa svojim timom, kako bi se 8. oktobra takmičili na regati “Barkolani”.

U jednom gostovanju na televiziji rekao je kako mu “nije bitno da učestvuje, već da pobedi”, ali taj plan u Trstu srušili su mu italijanski policajci koji su ga uhapsili ispred hotela, dva dana pre takmičenja.

Međunarodni nalog za hapšenje Miloša Radonjića 15. septembra izdale su Sjedinjene Američke Države, čije su ga bezbednosne agencije istraživale. Sud iz Istočnog okruga Njujorka tereti Budvanina da je trgovao drogom i prao novac.

Miloš Radonjić

Foto: Instagram/printscreen

 

Takođe, američki istražni organi sumnjiče Radonjića da je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese 2.602 kilograma kokaina.

Četiri puta pokušali da ga ubiju

Radonjića su već četiri puta pokušali da ubiju, a on je, iako ranjen, svaki put uspeo da se spase od napadača. Jedan od njih priveden je u Španiji, a ti sukobi odvijali su se u ratu kavačkog i škaljarskog klana. Miloš je jednom prilikom i uhapšen u Hrvatskoj zbog oružja, a potom izručen Crnoj Gori.

Kako saznajemo, on kao skiper i vlasnik jedrilice dugi niz godina učestvuje u regatama i svoje aktivnosti predstavlja široj javnosti na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

- Potpuno je nejasno kako bilo koji čovek iz tako velikog kavačkog klana, može da živi kao javna ličnost, odnosno da slobodno šeta ulicama, da se fotografiše i takmiči u sportu, kao da mu suparnički klan ne radi o glavi. Osim toga, za Radonjićem je bila raspisana poternica po nalogu SAD, a on se ni na to nije obazirao već je došao u Trst na popularno takmičenje u jedriličarstvu - navodi naš izvor blizak slučaju.

Miloš Radonjić

Foto: Instagram/printscreen

 

Kako tumači naš sagovornik, Radonjićevo nonšalantno ponašanje, uprkos optužbama da je svetski narko-bos, ukazuje na to da je imao debelu zaštitu.

- Očigledno je da se Radonjić ne bi tako ponašao da nije imao jaku zaštitu, kako u policijama nekoliko zemalja, tako i među državnim službenicima. Međutim, izgleda da se sada među njegovim “čuvarima” pojavio uljez, koji je rešio da ga odruka i preda u ruke italijanske policije - objašnjava naš izvor.

Radonjić se u kotorskom klanu vodi kao visokorangirani vođa, odnosno zauzima treću poziciju, a ispred njega su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Preciznije, uhapšeni Budvanin je u rangu Miloša Božovića.

Njegov tim tvrdi da nisu prevaranti

Tim Radonjićevog broda “Maksi Jene” je uprkos njegovom hapšenju učestvovao na takmičenju u Trstu 8. oktobra i završio na četvrtom mestu, ali su kasnije diskvalifikovani jer su dva puta koristili motor, kršeći pravila trke. Nakon toga oni su se oglasili na svom Fejsbuku i negirali paljenje motora, naglasivši da će to sledeći put i dokazati.

Međutim, on je 2019. godine u Kotoru proglašen za najboljeg sportistu godine, a priznanje mu je uručio tadašnji predsednik opštine Kotor Željko Aprcović.

Tada je bio jedriličar broda MM "Shining", odnosno skiper. Te godine sa svojim timom osvojio je prvo mesto u svojoj klasi na regati Barkolani u Trstu, pred koju je sada uhapšen.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading