DELILI SMO PARČE HLEBA A SAD SAM OPTUŽEN ZA NJEGOVO UBISTVO Vozač Jovana Vukotića izneo odbranu pred sudom
Printscreen

Milan Vujotić, koji je navodno visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana pušten je iz kućnog pritvora u Istanbulu, gde mu se sudi zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Kako prenose turski mediji, sud je uvažio Vujotićevu molbu u kojoj je naveo da je u lošem zdravstvenom stanju i da ne može da se leči dok boravi u kućnom pritvoru.

- U sudu u Istanbulu je u utorak održano suđenje, i veće je donelo odluku da troje od 16 optuženih, pusti na slobodu uz zabranu napuštanja zemlje. Među optuženima koji se terete za organizaciju zločina, osim Vujotića je i Radoje Živković i Zdravko Perunović. Živkoviću i Perunoviću pritvor je u utorak produžen - navode oni.

Radoje Živković, zvani Žuti, podsetimo rođak je vođe "kavčana" Radoja Zvicera a pominjao se i tokom suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pošto je prema navodima optužnice u vikendici njegove bivše supruge u Surduku zapaljeno telo Gorana Mihajlovića.

Jovan Vukotić ubijen je u naselju Šišli u Istanbulu 8. septembra prošle godine, dok se sa trudnom suprugom i njihovim detetom vraćao iz jednog tržnog centra. Napadači na motoru prišli su njihovom automobilu i ispalili pet hitaca u vođu "škaljaraca". Vozač, supruga i njihovo maloletno dete prošli su bez povreda.

DELILI SMO PARČE HLEBA A SAD SAM OPTUŽEN ZA NJEGOVO UBISTVO Vozač Jovana Vukotića izneo odbranu pred sudom

Foto: Printscreen

 

Tokom istrage, uhapšen je i Vukotićev vozač Emre K. koji se u utorak ponovo obratio sudu, ponavljajući da nema nikakve veze sa zločinom u kom je ubijen njegov prijatelj.

- Ja sam žrtva, a postao sam optuženi. Moj prijatelj, sa kojim sam delio parče hleba, preminuo je u ovom incidentu. Božja volja je bila da sam preživeo pucnjavu - izjavio je Vukotićev vozač na suđenju. On je objasnio i zbog čega je skinuo tablicu sa automobila i stavio je na zadnje sedište. - Nisam želeo da se sve bude objavljeno na internetu. Pozvao sam rođake da dođu na mesto zločina i u bolnicu i da pomognu. Rekao sam im da zovu hitnu pomoć, ali sam izbrisao te pozive da bih se zaštitio. Nisam kriv - izjavio je, kako navode mediji, pred sudom.

On je ranije pred sudom detaljno opisao šta se dogodilo.

- Vozio sam srednjom trakom. Video sam dve osobe obučene u crno na motoru, ali nisam shvatao da nas prate, sve dok iznenada nisam čuo pucanj. Tek tada sam shvatio sam da nas napadaju i da pucaju na nas i tada sam pogledao levo i desno. Bili smo na putu, nisam znao šta da radim, da li da stisnem gas ili kočnicu, i naglo sam zakočio. Jovan je pokušao da otkopča pojas, ali nije uspeo. Pokušao sam da mu pomognem, stavio sam jaknu na njegovu rani i ponavljao "bićeš dobro". Nastala je panika jer je u kolima bilo i dvogodišnje dete. Pokušao sam da zaustavim ljude i zamolim ih za pomoć, osećao sam se uplašeno i bespomoćno - opisao je u svojoj odbrani, kako navode mediji, čovek za kog tursko tužilaštvo sumnja da je ubicama i organizatorima pomogao da ubiju Vukotića.

Na pitanje, od čega je imao tragove barutnih čestica na ruci, odgovorio je da je tri ili četiri dana pre ubistva Vukotića sa rođakom pucao iz lovačke puške.

Optuženi Jakup Dogan, za kog se sumnja da je vozio motor i koji je posle raspisivanja crvene poternice uhapšen u Gruziji i nedavno izručen turskoj izjavio je da nije tačno da je pobegao već da je otišao kod roditelja i da se uplašio kada je video da se njegovo ime dovodi u vezu sa likvidacijom. Asija Juksel, koja se tereti da je optuženima obezbedila automobile izjavila je da je mislila da je reč o pristojnim ljudima.

- Nikada nisam bila član organizovane kriminalne grupe. Poznajem Radoja Živkovića, otvorila sam mu vrata svoje kući i pomagala jer sam mislila da je pristojna osoba. Dala sam mu svoj automobil koji je želeo da iznajmi i telefon. Zvao me je posle ubistva, tražio je ponovo automobil. Godinama sam mu pomagala, sada vidim da to nisu ljudi koje sam mislila da poznajem. Sada se plašim - rekla je ona navodno pred sudom, koji joj je ukinuo pritvor.

U optužnici se navodi da je ubistvo Vukotića u Istanbulu nastavak obračuna "kavačkog" i "škaljarskog" klana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading